ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Невероятните ползи от мицеларната вода

Невероятните ползи от мицеларната вода

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k450
Мицеларна вода
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Мицеларната вода е уникален продукт за почистване, който има редица ползи за здравето на лицето. Тя оставя в миналото всички тоници за лице, тоалетното мляко и почистващите кърпички. Освен че е способна да почисти абсолютно всичко, тя разкрасява допълнително.

Мицеларната вода е изключително мощен продукт за почистване на лицето. С нея лесно се премахват дори водоустойчивата спирала и козметика.

Едно от най-големите предимства на мицеларната вода е, че е подходяща за всеки тип кожа. Независимо дали имате суха или прекалено мазна кожа, може да използвате мицеларна вода без притеснение. В нея няма алкохол или съставки, които да дразнят кожата или очите.

Това снижава до минимум риска от поява на алергични реакции и каквито и да било проблеми. В нея се съдържат сходни с характерните за кожата елементи, което я правят подходящ продукт за естествените ѝ биологични механизми.

Тъй като е съвместима с всяка кожа и не вреди по никакъв начин, специалистите препоръчват да я използваме по всяко време. Сутрин с нея се премахва излишният себум и остатъците от нощния крем. През деня се използва за освежаване, а вечер с мицеларна вода се премахва гримът и натрупалата се мръсотия. Кожата се хидратира и се подготвя за качествена почивка.

Мицеларна вода

След употребата на мицеларна вода кожата е свежа, тонизирана, много мека и дори не се нуждае от крем. Цялостното ѝ състояние се подобрява без излишно омазняване или прекалена сухота.

Другото предимство е, че за разлика от другите почистващи препарати, мицеларната вода не се отмива. След като премахне всички остатъци от грима, тя се оставя да попие в кожата. Това осигурява дълбоко хидратиране, което, от своя страна, помага да бъде запазен балансът на хидро-липидния слой на кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest