Ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Стегнатата вратовръзка води до ослепяване

Стегнатата вратовръзка води до ослепяване

Нина НордНина Норд
Джедай
2k327
Стегнатата вратовръзка води до ослепяване

Мъжете, които носят вратовръзката си прекалено стегната, може да срещнат след време сериозни проблеми с очите, твърдят френски офталмолози.

Според тях мъжете, които са принудени да ходят на работа с костюм и вратовръзка, трябва да я носят хлабава.

В противен случай рискуват да станат жертви на вратовръзката. Когато е прекалено стегната, тя притиска югуларната вена, която се намира на врата. Това води до напрежение в очните ябълки, което е съвсем леко доловимо и не се усеща от мъжа.

При редовно носене на стегната вратовръзка обаче може след време да доведе до глаукома и дори на частична загуба на зрението.

Когато стегнете прекалено този мъжки аксесоар, задължителен за официалното облекло, по този начин намалявате притока на кръв. Това води до натиск върху очите.

Не си купувайте риза, без да я премерите. Ако яката се окаже твърде тясна, ще се повтори страничния ефект на вратовръзката. Носете и яката, и връзката хлабава.

Още повече, че сега вече се смята за напълно допустимо да се появите на официално място само с хубав костюм и риза, вратовръзката вече не е задължителна.

Важното е добре да подберете цветовите съчетания и яката на ризата да е изгладена, а панталонът да има ръб, който да е остър като бръснач. Тогава никой няма да се възмути от факта, че сте се появил без вратовръзка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest