ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Разгадана е тайната на истинската любов!

Разгадана е тайната на истинската любов!

Разгадана е тайната на истинската любов

Много експерти твърдят, че трябва да бъдем по-резервирани и дори тайнствени при първа среща, за да не изплашим половинката си с прекалена откровеност. Същевременно по-обраното ни поведение ще я накара да иска да разбере повече за нас.

Наскоро проведено проучване обаче оборва тази теза, като заявява, че хората са много по-привлекателни за противоположния пол, ако емоциите им могат да бъдат лесно разчетени. С други думи, тези, които търсят истинската любов, трябва да забравят за мистериозното държание и да се съсредоточат в пълно разкриване на чувствата си.

Германски изследователи смятат, че са открили тайната на истинската любов, благодарение на серия експерименти, които са провели. В опитите на различни по социално положение доброволци били показани снимки на шест жени на мъжете и на шестима мъже на жените. След това участниците са запитани кого от сниманите намират за най-привлекателен.

На участниците в изследването им било показано видео с шестимата, където сниманите се престрували, че са уплашени или нещастни. Доброволците трябвало да отговарят кой от тях се преструвал и кой не. В края на изследването всеки участник трябвало да каже кой от сниманите му се е струвал най-привлекателен би ли излязъл на среща с нея/него в реалния живот.

Отговорът на този въпрос трябвало да бъде даден, докато доброволците гледали снимките. Оказало се, че колкото по-голяма е всяка снимка, толкова по-желан е бил изобразеният индивид.

Като цяло доброволците успешно разбрали кои от показните мъже и жени във видеото са се престрували и на кого емоциите били истински. В края на изследването, без да знаят истинската му цел, участниците казали, че биха излезли на среща с тези хора, чиито емоции били истински.

Истинска Любов

Скенер на мозъка на участниците, докато разглеждали снимките преди края на изследването, показал, че когато доброволците разчитали правилно емоциите на сниманите, те започвали да им съчувстват и съпреживяват техните емоции. Точно и това прави сниманите по-привлекателни.

Така учените, водещи изследването, заключили, че не само физическата атракция е важна за една здрава връзка, а и умствената атракция също е от съществено значение.

За да се зароди истинска любов, един човек трябва да може да разбира партньора си без думи. Колкото по-открит е един човек, толкова по-вероятно е той да открие своята половинка и любовта, казва Матеус Ханке от университета в Тюбинген, който е водещ на изследването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest