ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Акнето може да ни докара психично заболяване

Акнето може да ни докара психично заболяване

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k447
Акне
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Между кожните и психични заболявания има пряка връзка. Оказва се, че повече от половината хора с кожни неразположения са склонни към самоубийства.

Кожните проблеми водят до потиснатост и самоубийствени мисли. Това сочи последното изследване на Британския дерматологичен фонд. Според него 56% от хората са потиснати от отношението на приятели, роднини и околни към техния недостатък.

Около 20% от анкетираните са обмисляли възможността за самоубийство. Други 20% са прекратявали отношенията с някого заради подобно лошо отношение. 10% пък са се почувствали угнетени заради подигравките на работното си място.

Най-честият причинител на психологическо неразположение е акнето. Джеймс Партридж, ръководител на благотворителната организация Променящи се лица е на мнение, че за всички, страдащи от кожни проблеми и неразположения, е нужно да се осигури достъпна психологическа и медицинска помощ.

Реално, самото кожно заболяване няма как да предизвика психологично такова. Само че отношението на околния свят към това как изглеждаме може да доведе до тежка психологическа криза.

Кожни проблеми

Обикновено хората с кожни проблеми са по-затворени и притеснителни. Причина за това е именно техният кожен проблем, който често е ставал, ако не повод за подигравки, то е предизвиквал коментари в детството им.

Това формира у тези хора комплекси, които никога не успяват да преодолеят. При някои състоянието минава границите на нормалното и води до фатален край, посочва се още в изследването. Всичко това показва поредния проблем в общуването между хората днес, а именно - отхвърлянето на различните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest