ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Германия легализира канабиса

Германия легализира канабиса

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k450
Германия легализира канабиса

Германия реши – легализира марихуаната. Канабисът ще се продава само в аптека и срещу специална рецепта.

Здравният министър на Германия Херман Грьохе обяви, че това ще стане следващата година. Целта е тежко болните пациенти да получат най-адекватното и добро лечение. Необходимите законодателни промени ще бъдат представени пред правителството още утре. За момента предложението се радва на значителна обществена подкрепа.

Германия се включва в общата тенденция за олекотяване на криминалния характер на лекия наркотик в редица държави. Основната причина това да се случва, е доказано позитивният ефект на канабиса при лечението на редица сериозни болести.

Въпреки това Грьохе, идващ от консервативния Християндемократичен съюз, побърза да уточни, че канабис ще се продава само и единствено в аптеките, срещу специална рецепта от лекар. В началото, докато в страната не бъдат създадени специални правителствени плантации за отглеждане на марихуана, Германия ще внася стока от други страни, отглеждащи медицинска марихуана.

В Кьолн още от 2014 година федералният съд позволи на тежко болните пациенти да отглеждат канабис с медицински цели. Лекарства, създадени на основата на марихуаната от март, се продават и в Хърватия.

Португалия и Чехия са позволили употребата на веществото в допустими количества, а в Холандия тя е напълно декриминизирана от миналия век. От края на 2015 година и Колумбия позволи употребата на конопа в здравеопазването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest