ezine.bg»Статии»Здраве»Китайски трикове срещу главоболие

Китайски трикове срещу главоболие

Нина НордНина Норд
Джедай
2k382
Болки в Главата
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
23.00 лв.
Виж ››

Главоболията в предната част на главата често се получават от нервни сривове и са съпроводени понякога със запек. Можете да се справите с двата проблема едновременно, като използвате китайски масаж.

Леко масажирайте с дясната си ръка точката, която е разположена в средата на вдлъбнатината между палеца и показалеца на дясната ръка. След това сменете ръцете и продължете масажа по около две минути за всяка ръка.

Масажът на корема също така ще ви избави от ужасни болки в главата и от запек. За целта леко натискайте, без да масажирате, акупресурните точки, които са разположени като кръг на разстояние от около 7, 5 сантиметра от пъпчето.

Главоболие

Представете си часовник и нека всяка точка съответства на определен час. Натиснете всички точки, като следвате движението на часовниковата стрелка. Не задържайте пръста си повече от две-три секунди върху всяка точка.

Приложете техниката „замък на вятъра”, ако искате да се отървете от досадното главоболие. Намерете точката, която се намира в центъра на вдлъбнатината в основата на черепа ви.

Точков Масаж

Съвсем фино я докосвайте с леки масажни движения. Това ще ви помогне да се справите не само с главоболието, но също така с болки в ушите, носа и гърлото, при нервни разстройства, световъртеж и напрежение в областта на шията.

Но преди да опитате всичко това, опитайте два по-елементарни трика. Заболи ли ви главата, седнете и се отпуснете. С върховете на пръстите масажирайте главата в продължение на една минута.

Движенията на ръцете ви трябва да са такива, все едно сапунисвате главата си. След това разположете върховете на пръстите на двете си ръце в точка, която се намира точно 5 сантиметра над пъпчето.

Като дишате дълбоко, в продължение на една минута леко натискайте. След като привършите, останете боси, поставете петата на десния си крак върху стъпалото на левия и разтрийте надясно и наляво. След това сменете краката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ирина
Ирина
04.08.2013 16:07
Малко ще ви е трудничко с дясната ръка да масажирате ...пак дясната-както сте го написали..:-)
Попрочели сте явно нещо оттук-оттам,но не задълбочено.
1
0