ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Неочаквани приложения на пастата за зъби

Неочаквани приложения на пастата за зъби

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k476
Неочаквани приложения на пастата за зъби
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Пастата за зъби е универсален начин за почистване на зъбите. Оказва се обаче, че може да е и универсален помощник в домакинската работа. Ето кои са неочакваните приложения на обикновената паста за зъби.

Против петна

Петната по килимите и мокетите се премахват с паста за зъби. Разнесете енергично малко от нея с помощта на гъба, след което почистете мястото с шампоан и вода.

Премахва миризми

След като готвите и ръцете ви се вмиришат на риба, чесън или друго толкова упорита миризма, натъркайте ги с паста за зъби. Масажирайте добре и измийте. Миризмата на мляко от бебешките шишета също може да се премахне с малко паста за зъби.

Почиства клавишите на инструментите

Нанесете малко количество паста за зъби на парче плат. Разпределете по клавишите бавно и внимателно. Отстранете остатъците с чиста гъба.

Почистване на кожени изделия

За да върнете привлекателния вид и блясъка на кожените изделия, то разпределете паста за зъби на повредения участък. Втрийте с мека кърпа, след което изтрийте с влажна салфетка.

За бели обувки

Неочаквани приложения на пастата за зъби

Петната и пожълтяването на обувките се поправят с паста за зъби. Нужно е единствено да нанесете малко от продукта със стара четка.

Премахва моливи и флумастери от стените

Родителите на малки деца знаят колко е трудно да се премахват следите от моливи и флумастери от стените. Най-удачно е да нанесете паста за зъби на влажна салфетка и с много търпение да изчистите петната.

Премахва червило от дрехите

Нанесете паста за зъби върху петното и търкайте. Отстранете с течаща вода, след което повторете процедурата, докато петното окончателно излезе.

Кухненски помощник

Чистене

Металните съдове се чистят до блясък само и единствено с паста за зъби. Същото е и с гладките кухненски повърхности.

Чисти сребро

Всяка сребърна повърхност може да светне само с използването на паста за зъби. Втрийте я в нея и оставете за едно денонощие. На следващия ден измийте и се подсушете с мека кърпа.

Възстановява надраскани компакт-дискове

Нанесете тънък слой паста за зъби на повреденото място и много внимателно втрийте с мека кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest