Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Да изваем тяло с фитбол!

Да изваем тяло с фитбол!

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190112
Фитбол

Швейцарката топка е един от най-нашумелите през последните години фитнес уреди. Огромната надуваема сфера, позната още като фитнес топка и фитбол позволява с лекота да се тонизират мускулите на гърба, корема и крайниците, като едновременно с това подобрява стойката и координацията ни. Освен това уредът може да бъде открит в различните специализирани магазини на достъпна цена, което го прави подходящ за всеки джоб.

Другото предимство на фитнес топката е, че може спокойно да се използва у дома. Тренировките с фитбол са забавни и подходящи за всяка възраст. С тяхна помощ лесно можете да влезете във форма по всяко време на годината и да се радвате на на перфектно тяло. Ето и няколко много лесни упражнения, с които да изваете дупето, корема и бедрата си:

- Седнете върху топката с изправен гръб и леко разтворени крака, без да отпускате цялата си тежест върху нея. Поставете длани на бедрата си и започнете да подскачате така в продължение на двадесетина минути. Още след първите няколко минути ще усетите как започвате да натоварвате различните мускулите си.

- Следващото упражнение също е много лесно и може да се изпълнява у дома. Седнете върху стол и поставете ръце на тила. Повдигнете крака напред, като поставите ходилата върху фитнес топката. Започнете да движите краката си напред-назад, като държите ходилата прилепени към сферата. Първия път, в който изпълнявате упражнение, го направете 15-20 пъти. След това постепенно увеличавайте броя на движенията.

- Предлагаме ви и друго ефикасно упражнение, с което можете да изпълните в тази поза. Когато изпънете крака напред и ги поставите върху топката, започнете да извършвате кръгови движение с нея. Започнете с петнадесет в едната посока и още толкова в другата. С течение на времето увеличавайте повторенията.

Фитнестопка

- За следващото упражнение ще трябва да поставите топката на пода и да легнете върху нея, така че тя да се пада под корема ви. Повдигнете лявата си ръка и едновременно с това десния си крак. Останете така 5-6 секунди и бавно ги спуснете надолу. Направете същото с противоположните си крайници, като се стараете да пазите баланс с ръката и крака, които се намират на пода. Изпълнете процедурата 15 пъти и си починете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest