ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Коя възглавница е най-подходяща за мен?

Коя възглавница е най-подходяща за мен?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190373
Възглавница

За да сме отпочинали и във форма на сутринта, се нуждаем от качествен сън. А за него ни трябва хубава възглавница. Как обаче да си изберем такава, която да ни е максимално удобна?

На първо място, трябва да имаме предвид позата, в която спим. Ако обичате да си поспивате настрани, е желателно да се спрете на такава, която да е по-висока и сравнително твърда.

Ако пък имате навика да се излежавате по корем, се замислете за мека и ниска възглавница. Тъй като в тази поза разстоянието от главата до кревата ви е най-малко, точно тази възглавница ще ви е най-удобна.

Ако сънят по гръб ви е най-удобен, се нуждаете от възглавница, която да не е нито прекалено ниска, нито прекалено висока. Ако не се съобразите с тази особеност, има опасност да изпитвате дискомфорт на сутринта.

Ако пък нямате любима поза и често променяте позицията си по време на сън, може да се замислите за анатомична възглавница с мемори пяна, тъй като те ви дават стабилна опора и максимално удобство при всяко положение, което заемате, докато спите.

При избора на нова възглавница имайте предвид и материала, от който тя е направена. Ако не сте си приготвили голяма сума, можете да се спрете на такава, която е със синтетичен пълнеж.

Възглавници

Ако обаче сте готови да отделите и повечко пари, разгледайте възглавниците от пух, бамбук, коприна и мемори пяна. Артикулите от първия вид наистина са много удобни и ефектни, но изсъхват далеч по-трудно от други.

Бамбуковите възглавници са изключително подходящи за хората, които страдат от различни алергии, но след намокряне не са особено устойчиви.

Копринените възглавници са изключително подходящи за хора с чувствителна кожа и са сред най-препоръчваните сред специалистите.

Също толкова препоръчвани са и възглавниците с мемори пяна, които помагат на тялото да заема най-удобната му поза по време насън. Желателно е да си вземете такава, ако работите на бюро и усещате напрежение в тила и гърба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest