ezine.bg»Статии»Мода»Модни Тенденции»Безумните модни тенденции в миналото

Безумните модни тенденции в миналото

Ретро мода
Практичен уред за премахване на мъх
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен уред за премахване на мъх
45.00 лв.
Виж ››

Модата е преходна. Питали ли сте се как ще изглеждат модните дрехи, които носите днес, на вашите деца? Ако не помислете за това как се обличахте преди 10-15 години и бихте ли споделили снимките си оттогава във Фейсбук? Нещата са подредени по този начин от началото на човешката цивилизация. Днес, ако погледнем назад във времето, някои модни тенденции изглеждат абсурдни и предизвикващи всевъзможни реакции – от смях до абсолютен шок. Ето и няколко примера за това.

Началото на новото хилядолетие даде няколко интересни модни тенденции. Може би най-масовата от тях бе така наречената китова опашка. Това е, когато върхът на прашките стърчи навън от дънките.

Модата на гърдите куршум бе в своя пик през 50-те години на ХХ век. Тогава жените носеха сутиени, които правеха гърдите им заострени. Никой не знае защо. Модата се завърна за кратко през 1990 година, когато Мадона излизаше на сцената със станалия вече легендарен сутиен от златни конуси.

През 13 и 14 век в Англия на мода били подплънките за мъжки гениталии. Първоначалната идея била ходещите в клинове благородници да се чувстват уютно и да им е топло в тази част на мъжката анатомия. В крайна сметка подплънките станали по-скоро декоративна украса и започнали да се използват, за да се преувеличи мъжествеността на един човек.

Ретро мода

През Ренесанса символ за женска красота била изключително тънката талия. В разрез с днешната тенденция за гъсти вежди, тогава модата била те да са напълно изскубани. Пример за това е Мона Лиза.

80-те години на 20 век бяха известни като десетилетието на раменни вати за дамите. Идеята на тези подплънки била, че носейки ги, жената ще изглежда по-силна.

Мона Лиза

Тортообразните перуки бяха на мода в Европа през 18 век. Тогава подобни грандомански модни викове са носени както от жените, така и от мъжете. Някои от перуките стигали до невероятните 10 килограма тежина и водили дори до изкривявания. Тази мода запада с Великата френска революция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest