ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Най-яките идеи за есенна декорация

Най-яките идеи за есенна декорация

Есенна украса

Есента вече е тук и е време да украсите дома си подобаващо. С помощта на пъстрите ѝ дарове можете да внесете радост и красота в жилището си. Предлагаме ви най-яките идеи за есенна декорация.

Първата ни мисъл, когато стане дума за есента, е за пъстрите листа. Те са и най-популярната украса. Можете да си направите букети от различни листа, които през този сезон са обагрени в жълто, червено и кафяво, наред с традиционното зелено. А децата могат да направят различни есенни картини с колажи от листа.

Напълнете стъклен съд с даровете на есента – пъстри листа, кестени и жълъди, орехи, шишарки, кратуни. Можете да използвате сферична ваза, гарафа с широко гърло или голям буркан, за да си направите яка декорация по свой вкус.

Тиквите са едни от най-характерните символи на този богат сезон. Можете да използвате тиквения мотив в декорацията на жилището си по различни начини. Много оригинална идея е да си направите сувенир от коркови тапи във формата на тиква. Освен това можете да подмените кашпите с нови, които да са като тикви. Ако не искате традиционния оранжев цвят, просто купете спрей и ги боядисайте.

Лесна и подходяща за есента декорация са канелените свещи. Наредете изправени пръчки канела около свещ с цилиндрична форма и ги завържете с подходяща връзка. Така ще имате не само красива, но и ароматна декорация с успокояващ ефект.

Есенна декорация

Ако намирате традиционните украси за врати като венците за смущаващи или просто искате да сте оригинални, можете сами да си направите нещо, което да закачите на входната си врата. Изработете букви от картон, с които да изпишете есен, оцветете ги в ярки есенни багри и окачете с помощта на разноцветни парчета плат. Това занимание много ще хареса на децата.

Друга яка идея за украса на вратата са шарените шишарки. Съберете шишарки, оцветете ги във весели есенни цветове, вържете ги с панделки или канап, като всяка шишарка има връзка с различна дължина. Окачете готовата украса на вратата си и ще впечатлите съседите с изобретателността си.

Царевицата също е символ на есента, а цветовете ѝ са чудесни. Можете да си направите красиви царевични вази. Боядисайте две или три малки стъклени бутилки в бяло, оранжево и жълто като царевични зърна. Сложете готовите вази в чиния или поднос, върху който насипете истински царевични зърна.

Есен

Можете да освежите и чаените свещи с царевица. За да внесете есенно настроение, сложете малко от пъстрите зърна в подходящи стъклени чаши, върху тях поставете чаените свещи, сложете новите свещници в красива чиния и посипете още царевични зърна, за да засилите ефекта.

Есента се свързва и с Хелоуин, който набира все по-голяма популярност по целия свят. За да сте в крак с него, си направете и няколко страховити украшения. Можете да използвате картонени парти шапки, които да превърнете във вещерски с помощта на черна боя и блясък.

За любителите на Хелоуин е и следващата идея. Използвайте стъклени бурканчета, за да си направите страховити свещници като нарисувате върху тях различни зловещи неща - например страховито дърво или обитавана от духове къща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest