ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Лесни съвети за перфектен грим

Лесни съвети за перфектен грим

Различни видове грим
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Гримът има различно значение за жените. За някои той е начин да покажат най-доброто от лицето си, за други е способ да изразят себе си, а за трети е метод за скриване на дребните несигурности и за уверено излизане пред света. Гримът е изкуство, което носим на лицето си и повечето култури го имат под някаква форма. Той е на дневен ред най-малко от времето на Клеопатра, която очертавала очите си с въглен. Независимо какво е отношението ви към грима и честотата, с която го употребявате, ви предлагаме няколко лесни съвета за перфектни резултати.

Използвайте сешоара си, за да затоплите леко уреда за извиване на мигли. Извийте и нанесете спирала. По този начин миглите ще станат много по-къдрави. Важно е уредът да е топъл, а не горещ, защото от горещината миглите ще изгорят.

За да постигнете драматичен обем на миглите, нанесете малко пудра върху тях и след това сложете спиралата. Можете да използвате бебешка пудра, сенки или пудра за лице.

Използвайте червено-оранжево червило, за да прикриете упоритите тъмни кръгове около очите. Червеното и оранжевото анулират синьото. Нанесете червилото внимателно с ръка, разнесете равномерно и след това използвайте коректор или основа, както обикновено.

Гримирана жена

Ако сте от онези хора, които развалят сенките си, докато слагат спирала, не се отчайвайте. Използвайте лъжица, която поставете върху клепача си зад миглите. Така ще нацапате лъжицата, докато слагате спирала, вместо да развалите сенките.

Нанасяйте често балсам за устни и го използвайте и преди лягане, защото той овлажнява и омекотява. Другото нещо, което ще направи устните ви красиви и щастливи, е хидратирането, така че пийте достатъчно вода. Когато се гримирате, червилото е последно. Съветът ни е преди да започнете с грима, да сложите балсам на устните. Така той ще се абсорбира добре, докато свършите с останалото, и червилото ще стои по-хубаво и гладко и ще издържи по-дълго.

За да подчертаете тъмното червило, използвайте коректор или очна линия с телесен цвят, като с тях очертаете около контура на червилото.

Мийте четките си редовно. Така гримът ви ще издържа по-дълго и лицето ви ще е по-чисто, защото ще се намалят бактериите, които се разпространяват. Освен това чистите четки вършат по-добра работа. Измийте ги с топла вода и мек сапун или шампоан. Освен това използвайте правилния размер четка за грим. Хората са рзлични, големината на лицата им също е различна.

Цветът на фон дьо тена или основата на грима трябва да съвпада с цвета на шията ви, а не с този на лицето. Това се прави, защото малката разлика в естествения цвят на кожата между лицето и шията се превръща в голяма разлика, когато лицето се гримира.

Грим и околоочен контур

Ако използвате пудра или бронзиращ продукт, нанесете и върху шията, а не само по лицето.

Коректорът под очите нанесете във формата на V. Започнете от външния ъгъл на окото и завършете с вътрешния ъгъл. Средата на V трябва да съвпада със средата на окото. След това разнесете коректора с движения нагоре и надолу. Това ще ви помогне да покриете равномерно цялата област, ще изглеждате будни и ще елиминира възможността от появата на видими бели кръгове под очите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest