ezine.bg»Статии»Интимно»Пошляпванията в леглото ни пазят от стрес

Пошляпванията в леглото ни пазят от стрес

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k447
Садо-мазо
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Болезнените еротично игри, по-известни като садо-мазо, са сигурен лек срещу стреса. Дисциплината за непослушковци има доста изненадващи свойства.

Аксесоари от черна кожа, брутални методи за дисциплина, еротика, свързана с доминация над психиката и робството – всичко това са елементи на садо-мазото. Ново изследване проследи потенциалните ползи от тази практика.

Доминантите и доминираните в садо-мазо игрите са доста привилегировани. Оказва се, че адските секс игри и камшичните удоволствия носят неподозирани ползи за здравето.

За да проследят какво е въздействието на тези практики, учените са изследвали 7 двойки, любители на садо-мазото. Те ги разпределили на случаен принцип относно това кой е активен и кой – пасивен. Всеки от тях трябвало нагледно да покаже кои са любимите му еротични практики. През цялото време те били стриктно наблюдавани.

В началото на палавото занимание нивата на стрес у мазохистите граничели с нула. Те определено били в добро настроение, силно възбудени. Участниците напълно загубили представа за времето, докато се измъчвали. Учените сравняват състоянието с това на творците, които, пленени от заниманията си, напълно губят представа за времето, случващото се около тях и света изобщо.

Камшик

Доминантите определено се наслаждавали на болката, която причинявали на партньора, докато пасивните били като хипнотизирани. Доминираните изпадали в хипофронталност – забавяне на префронталния кортекс на мозъка, причинено от извънредна концентрация върху дадено събитие, в случая шляпане и причиняване на друга физическа болка. Мозъчните функции в това състояние се забавят, в следствие на което усещанията за болка се редуцират и се приемат от мозъка като едни крайно приятни емоции.

Попитани как определят състоянието си, и доминанти и доминирани използват думите полет и спокойствие. Според учените садо-мазото е едно добро решение за всеки, решил да се отърве от постоянните депресивни мисли и личните проблеми.

Подобни насилствени практики вкарват човека в реалността – завързване, заключване и всяка силна емоция, които в крайна сметка успокояват ума. Всичко обаче трябва да се прави с желание. Така че може да прибегнете до този метод за успокоение само ако ви хареса, а не само заради научната обоснованост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest