ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Три етерични масла за сияеща кожа

Три етерични масла за сияеща кожа

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k151
Три етерични масла за сияеща кожа

За всяка жена е важно да има нежна и добре поддържана кожа, като за тази цел може да се доверите на три етерични масла, които съдействат за женската красота още от Древността.

Природните продукти са с повече плюсове от козметичните продукти, защото в тях нито една излишна съставка. Те подхранват и хидратират кожата, без да ѝ вредят.

Масло от тамян

Ароматният тамян се използва в индийската народна медицина от векове. Установено е, че той е полезен при борба с ревматизма, възпаление на ставите, подагра, мускулни болки и остеопороза.

За кожата може да го използвате, ако често ви се появява черни точки и акне. Ако имате пигментни петна, също може да използвате масло от тамян, защото то помага за изравняване на тена и влияе положително върху белези от рани.

Нужно е да напоите само едно тампонче с маслото и да почистите кожата си, но тъй като миризмата му е прекалено силна, препоръчително е да го смесите с малко кокосово масло.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво срещу кожни раздразнения

Маслото от чаено дърво действа благоприятно срещу различни кожни раздразнения. То има противовъзпалителни и антибактериални свойства, благодарение на които може да се бори с различни възпаления и инфекции.

Масло от лавандула

Масло от лавандула за красива кожа

Освен че ухае неповторимо, маслото от лавандула може да изравнява тена, да хидратира в дълбочина и да забави появата на бръчки. С това масло може да имате млада и нежна кожа, без да е необходимо да давате големи суми за козметика.

За по-силен ефект може да си направите парна баня с лавандула, чрез която маслото ще проникне по-дълбоко в кожата ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest