ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Дамските чанти – скрити убийци!

Дамските чанти – скрити убийци!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k514
Дамските чанти – скрити убийци!
Малка дамска чанта за през рамо
Препоръчано за теб:
Малка дамска чанта за през рамо
37.00 лв.
Виж ››

Дамските чанти могат да ви убият. Колкото и странно да звучи това, то е самата истина.

Чантите – аксесоарите, които всяка жена обожава, складират в себе си микроби и бактерии. Те се развиват в тях свободно и застрашават както притежателките им, така и околните.

Британски специалисти са категорични, че носейки дамски чанти, жените сами и несъзнателно се излагат на риск. Според проучване, проведено във Великобритания, в любимите аксесоари за пренос на багаж и всякакви принадлежности, се развъждат бактерии. Те могат да причинят сериозни инфекции като менингит, златист стафилокок, септицемия и още много други.

Според данните от изследването едва една от три жени изобщо някога е почиствала чантата си. Това говори за пълна свобода пред гадинките да се развиват. Авторите на проучването са взели проби от четири чанти. Всяка една от тях е дала положителен резултат за наличието на бактерии, причиняващи салмонела и Кронобактер. Последният е смъртоносен щам, свързван с неонатален менингит.

Освен опасните щамове, в чантите са открити още много бактерии, криещи сериозен риск за хората с отслабена имунна система. Един от примерите е бактерията сератия - заразата, която води до проблеми с пикочната и дихателната системи. В някои от чантите има и следи от Ентерококус фекалис. Тази бактерия причинява септицемия и се смята за крайно опасна за бебета.

Някои от останалите бактериите, открити в чантите, са устойчиви на антибиотици. Това прави лечението на причинените от тях инфекции твърде трудоемко. На всичкото отгоре бактериите и микробите от дамските чанти са заразни.

Дамските чанти – скрити убийци!

Всичко това прави тези аксесоари крайно опасни за здравето на техните притежателки, както и за околните. Най-застрашени са бебетата и малките деца, възрастните хора, пациентите в болниците и изобщо всички с отслабена имунна система.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest