Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»С растително масло топим коремните мазнини

С растително масло топим коремните мазнини

Рапично олио
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Активната употреба на рапично масло в диетата може да ви помогне да се отървете от коремните мазнини в рамките само на четири седмици, твърди ново проучване. В семената на рапицата се съдържат по-малко наситени мазнини от зехтина, както и специални елементи, които активно топят мазнините в областта на корема.

Става дума за мононенаситените мастни киселини, на които е изключително богато маслото от рапица. Изследвания отдавна са показали, че именно тези вещества са ключов елемент за хората, решили да се отърват от излишните килограми.

Висцералната или коремна мазнина увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, а също така е свързана с повишения риск от заболявания като метаболитен синдром и диабет, казва уважаваният професор от Оксфордския университет Пени Етхарон. Мононенаситените киселини в рапичното масло намаляват тази мазнина, която има толкова неблагоприятни последици за нашето здраве, добавя още тя.

В изследване, ръководено от именития експерт, учени са изследвали влиянието на пет различни растителни масла върху човешкия организъм. Под наблюдения били конвенционална канола, високо-олеинова рапична киселина, високо-олеинова киселина от рапица с DHA (вид омега-3 мастна киселина), царевично-шафраново и от лен и шафран. В проучването участвали над 350 доброволци, имащи проблем с абдоминалното затлъстяване. Всеки един от тях трябвало да консумира по два специални шейка на ден, чийто състав включвал определен вид растителна мазнина.

Само месец по-късно учените с изненада установили, че участниците, които консумирали конвенционално рапично масло или високо-олеиново киселинно рапично масло, са успели да свалят цели 11 килограма от мазнините в корема. Още по-учудващо било, че те загубили това тегло само от областта на корема, но не и от останалите части на тялото си.

Отслабване

Общо правило е, че не можете да насочите загубата на тегло в определена част от тялото. Оказа се обаче, че грешим, стане ли въпрос за мононенаситените мастни киселини. Явно те се съсредоточават единствено към корема. Така че за хората, които искат да се отърват от коремчето, е време да включат рапично олио в диетата си, казва още професор Етхарон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest