Ezine.bg»Статии»Звезди»Клюки»Лили Иванова си гледа кокошки

Лили Иванова си гледа кокошки

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254

Естрадната прима Лили Иванова започна да гледа кокошки. Манията по биохраненето обзе и нея.

От няколко месеца насам Иванова се е сдобила със курник от 14 шуменски породисти птици. Причината за това е манията ѝ да брои калории, да пресмята витамини, минерали и ензими.

От миналата пролет до днес Лили Иванова ежемесечно плаща на скотовъд от Еленския Балкан. Покрай своите животинки той отглежда и домашните птици на певицата. Мъжът редовно снабдява примата с пресни яйца.

Лили държала сама да избере вида птици, от които да пие любимите си сурови яйца. За целта тя се консултирала със специалист. Той я уверил, че именно породата черна шуменска кокошка дава най-хубавите жълтъци. Те не боледуват и продуктите от тях са пълни с полезни вещества, пише Retro.

Освен всичко друго, Лили държи птиците ѝ да се хранят само с биологично чисти семена. Поради това човекът, който ги отглежда, купува само екологичен ечемик и царевица. Понякога им се дават и чисти живи протеини под формата на екологични червеи, отглеждани в естествени торове без химикали и замърсители.

В близост до курника има и декар тревна площ, на който кокошките се разхождат на спокойствие на въздух и слънце. След кокошките Лили Иванова се замисля и за собствени кошери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати