ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Основни правила за красива къдрава коса

Основни правила за красива къдрава коса

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k476
къдрава коса
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр-39%
Препоръчано за теб:
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
23.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

Къдравата коса може да изглежда необикновено. В същото време неподходящата грижа може да я превърне в истински кошмар. Само дамите, които са дарени с къдрици, знаят за какво става въпрос.

За щастие, всичко опира до поддръжката. Ако следвате нашите съвети, ще се наслаждавате на закачливите си къдрички без проблем. Ето как:

За щастие на къдрокоските, тяхната коса се омазнява по-трудно. Поради това не я мийте повече от два пъти седмично. Така тя ще остане здрава.

Спете на възглавница от памучен сатен. Така ще предпазите къдравата си коса от накъсване, слепване и обезформяне докато спите.

Приемете, че няма как да навиете къдриците в противоположна на естествената им посока. Това може да стане само с помощта на стилизиращи продукти, маша, преса и т.н.

Добре е да запомните, че къдравата коса изисква много повече грижи от правата. За да е винаги здрава и добре изглеждаща, е нужно да е добре хидратирана. Причината е, че къдриците много по-лесно се изтощават и дехидратират.

къдрици

Балсам. Винаги използвайте балсам на водна основа. Освен че ще хидратира косата, той ще помогне косата да се сресва по-лесно.

Когато косата е къдрава, тя не трябва да се сресва често. Така ще избегнете много главоболия и купища заплетени снопчета.

Къдриците се решат, когато косата е мокра. Сухата къдрава коса е невъзможна за сресване.

Гребените за много къдравите коси трябва да са с максимално разстояние между зъбците. Това намалява накъсванията и скубането и прави процеса много по-лесен, безболезнен и приятен.

Не претривайте косата след баня. Това правило важи за всеки тип коса – никога не търкайте с хавлията косата след баня, за да изсъхне по-бързо.

Избягвайте сешоарите и пресите. Отново правило, което важи за всеки тип коса. Много по-добра идея е да заложите на натурални продукти, които да оформят красиви къдрици.

Всеки тип коса е красива, когато са изпълнени трите правила – здрава, поддържана и хидратирана. Тогава и къдриците ви ще са красиви, лъскави и секси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest