ezine.bg»Статии»Интимно»Колко време двойките изчакват първия си път?

Колко време двойките изчакват първия си път?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190396
Секс
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Между седмица и един месец изчакват почти половината от хетеросексуалните европейски и американски двойки, преди да правят секс за пръв път. Това показва ново изследване на сайта Dr.Ed.com, в което са били анализирани данните на хиляда души.

Според проучването на 21 процента от партньорите им отнело към два месеца, докато пристъпят към интимност. При други десет процента пък се оказали още по-търпеливи и изчакали до шест месеца.

Същевременно има и такива сред потребителите на сайта, които са преминали към плътски удоволствия доста по-рано – близо 18 процента от дамите и господата не крият, че са се впуснали в похотливи изпълнения с половинката си, още преди първата седмица от запознанството им да е приключила.

Според специалистите ранният сексуален акт между нови партньори може да бъде както полезен, така и вреден. По думите им интимността в началото на връзката може по-бързо да сближи двама души, а и да ги накара да разберат веднага дали си пасват, или не. Тя обаче може и да изиграе на партньорите лоша шега.

Интимност

Когато те не се познават достатъчно добре, винаги съществува известно напрежение и стрес, което пък може да доведе до неподобаващо представяне на един от двамата и да провали нечии очаквания. От друга страна, когато партньорите се познават от по-дълго, мигът на първа интимност ще е много по-сантиментален и вълнуващ.

Безспорно, когато двама души не бързат да преминат към първи сексуален акт, в последствие този момент е много по-пълноценен и емоционален, категорични са сексолозите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest