ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Мръсните тайни на здравословните храни

Мръсните тайни на здравословните храни

MarianeMariane
Джедай
143276321
Мръсните тайни на здравословните храни
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Време е да се отърсите от някои заблуди относно здравословните храни, които много хора имат.

За ужас на повечето хора на диета широко рекламираните и толкова популярни здравословни храни като смути, мюсли и др., всъщност съвсем не са нискокалорични и могат сериозно да допринесат за извивките по фигурата ви.

И за да бъдем възможно най-ясни - смутитата може да са чудесни за здравето на кожата, но са истинска калорийна бомба, която неусетно приемате.

В случай, че се опитвате да влезете във форма или просто да поотслабнете някой и друг килограм, забравете за смутитата или сериозно намалете бройката им.

Подобно е положението и с мъфините от трици. Няма спор, че те са доста по-здравословни от така вкусните си събратя мъфини с шоколад, мъфини със сирене и т.н.

Мръсните тайни на здравословните храни

Но това, че са здравословни в никакъв случай не ги прави и диетични. Затова преди да посегнете към следващия мъфин, си помислете, че много от тези продукти с трици съдържат не само много калории, но и захари, мазнини, сушени плодове.

Тук е моментът и мястото да ви разкрием и тлъстата тайна на мюслито, от която ще ви настръхнат косите. Вкусната здравословна закуска, която представлява пълнозърнест овес, смесен с хидрогенирани мазнини и захари, може да достави на организма ви 600 ккал само в една-единствена порция.

Любимото на всички дами и фитнес маниаци пуешко месо е чудесен източник на белтъци, но само и единствено когато е взето от домашна пуйка.

Мръсните тайни на здравословните храни

Пакетираното пуешко месо може да съдържа високи нива на натрий или да е обработено с твърде много подправки, което определено го прави лош избор.

Чували сте, че сушените плодове съдържат повече захари, отколкото предните, което е напълно вярно. Но в тях има и доста консерванти, които да удължат срока им на годност, затова най-добре се ориентирайте към пресните плодове според сезона.

Няма да пропуснем да кажем и няколко думи за салатите, които всички дами така настървено хапват в началото на лятото. Свежите салати са не само здравословни, но и вкусни.

Но, за да отговарят на изброените определения, салатите трябва да не съдържат пържено пилешко, крутони, тежки сосове и твърде много растителни мазнини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest