ezine.bg»Статии»За Дома»Как да намерим изгубените вещи?

Как да намерим изгубените вещи?

Нина НордНина Норд
Джедай
2k372
Как да намерим изгубените вещи?
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
53.13 лв.
Виж ››

Сигурно ви се случва често да търсите нещо и да не можете да го намерите, а после да се окаже, че то през цялото време е било пред очите ви. Просто заради общия хаос не сте могли да го откриете.

За да не се случва това, направете пълен анализ на вещите у дома. Които няма да ползвате никога или са счупени, просто ги изхвърлете или подарете.

Останалите неща, особено дребните, разпределете така, че да можете винаги да ги откривате. Купете или сами си направете красиви кутии или контейнери с капаци.

Там можете да приберете детски играчки, документи, инструменти и други дребни неща. Ако са достатъчно красиви, те могат да служат като украса на дома.

Предмети, които обикновено стоят върху етажерки – дискове, списания, албуми със снимки, също трябва да бъдат прибрани в кутии. В противен случай етажерките са затрупани, а в същото време при нужда нищо не може да бъде намерено.

Когато купувате мебели, избирайте такива, които имат пространство за съхранение на вещи. Вместо прозрачен шкаф, в който има една лавица, изберете непрозрачен с три лавици.

Добре е ако под леглата ви има чекмеджета, а под бюрото имате допълнително шкафче на колелца, където да поберете излишъците от документи. Работното ви място също трябва да е добре подредено, за да не губите време в търсене на кламер или плик за писмо.

На бюрото ви е добре да има малки кутийки, в които да съхранявате химикалки, кламери, телбод и всичко, което обикновено успявате да намерите едва след като обърнете всичко с главата надолу.

Какво виждат гостите ви, когато влязат в дома ви? Коридор, пълен с палта и якета, натрупани обувки и чадъри? При положение, че можете да превърнете антрето в прекрасно помещение.

Трябва ви само една висока пейка, върху която да сядате, за да се обувате. Отдолу складирайте обувките, а за да не се виждат, маскирайте долната част на пейката с красиво перде.

Ключовете, които винаги всеки от семейството търси из целия апартамент, могат да висят в специално направена кутийка, закачена на стената. Така винаги ще могат да се намерят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest