Ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Причини за промяна на цвета на кожата

Причини за промяна на цвета на кожата

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
6 от 6 Снимки

6. Избледняване


Избледняла кожа като на петна в различни области на тялото, лицето и скалпа, се нарича витилиго. Загубата на пигментация е съпътствана и с други автоимунни, генетични проблеми, понякога свързани с щитовидната жлеза. Витилиго е състояние, което не подлежи на лечение. Предписанието е кожата да се защитава по-добре, особено през летните месеци, защото е много по-склонна към изгаряне.

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Когато нещо не е наред с организма ни, тя реагира мигновено.

Когато цветът на кожата се променя, това определено означава, че нещо се случва. Тялото ни е огледало на здравето ни и всяка промяна трябва да се приема като потенциален повод за притеснение.

Всяка част от тялото ни отговаря за състоянието на някой орган или функция. Когато нещо не е наред, то ни подсказва да променим нещо в ритъма си на живот.

Когато цветът на кожата се промяна, това е може би най-осезаемият симптом, че нещо се случва с нас. Като най-голям орган тя сигнализира, че е време да обърнем внимание на здравето си. Промяната в цвета е първото нещо, което забелязваме. Какво ни казва тя, вижте в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати