Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Четири фатални грешки, водещи до косопад

Четири фатални грешки, водещи до косопад

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
945522k
4 от 4 Снимки

Тежки екстеншъни


Искате да имате гъста и дълга коса и прибягвате към екстеншъните, които дават желания резултат. Да, обаче те се закачат в основата на косъма и ако кичурите са повече, те тежат. Това неминуемо провокира косопад, защото косата е подложена на постоянно опъване.

Случвало ли ви се е след сресване да имате усещане, че половината ви коса е останала по четката? Или пък да влезете в банята и след нанасянето на балсама да падне голямо количество коса?

Това е изключително неприятен момент за всяка жена, защото косата е символ на сексапил и женственост, а загубата ѝ е просто плашеща.

За нормална загуба на коса се смята падане на 50-100 косъма дневно. Всичко над тези цифри вече е косопад и трябва да се вземат мерки.

Причините за косопада могат да са най-различни – хормонални нарушения, прием на някои лекарства, липса на достатъчно витамини в менюто, избор на грешни продукти за коса.

Възможно е обаче косопадът да не е причинен от тези фактори, а да е чисто и просто грешка, която допускате. Вижте в горната галерия кои са те.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати