ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Погледът издава истинските му намерения

Погледът издава истинските му намерения

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k447
Поглед

Начинът, по който ви гледат хората, разкриват какви са техните намерения към вас. Ако е сериозен, то очите му ще се спират предимно върху горната половина на тялото ви. Иска ли ви за през нощта, ще зяпа бедрата ви.

Това как околните гледат към вас, може да ви каже много за това какви са техните точи намерения. Това показва изследване, дело на учени от университета в Канзас. Резултатите разкриват наистина интересни факти.

Когато околните гледат основно в краката и стъпалата ви, те ви преценяват и приемат основно като платонически обект. Те не търсят интимна връзка с вас и предпочитат да си останете приятели.

Когато обектът срещу вас обаче е сериозен и иска нещо повече от това само да си общувате, погледът му спира основно върху горната половина от тялото ви.

Учените са провели тест със 105 хетеросексуални студенти. На всеки от тях са показани снимки на мъже и жени. Те трябвало да кажат с кого биха искали да се сприятелят и с кого - да встъпят в интимна връзка.

Опитите завършили с еднакви резултати. Когато хората се вглеждали в горната част от тялото на човека на снимката, те го намирали като потенциален партньор и имали романтична нагласа към него.

Флирт

Мъжете, от една страна, се втренчвали в областта на бедрата на жените, когато ги намирали за сексуални обекти. Така на подсъзнателно ниво те преценявали репродуктивните им способности. Когато обаче той се втренчи в стъпалата и крайниците ви, иска да сте само приятели.

Когато мъжът гледа тялото на дамата срещу него, то той търси само краткотрайна авантюра, може би просто секс за една нощ. Ако обаче не отделя очи от лицето ѝ, то той наистина я харесва. Мъжът търси нещо повече от външния вид и търси по-дълготрайни взаимоотношения.

Знаейки тези правила, на дамите ще им е много лесно да избягат от заблуждението и да спрат да се чудят - харесва ли ме той или не. Просто проследете погледа му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest