Ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Блясък по езика – новата необичайна мода

Блясък по езика – новата необичайна мода

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
Блясък по езика – новата необичайна мода
Снимка: Instagram

Модата днес не е това, което беше. Блясъкът е нещото, което присъства във всеки един аспект. Днес той се пренася дори върху езиците ни.

Най-новият хит в момента започва като злополука. Благодарение на него любителите на блясъка вече могат да го поставят не само по дрехите, косата, кожата и най-интимните си места, а и по езика.

Необичайната тенденция проправя пътя си стремглаво и скоро ще дойде и у нас. Всяка част от тялото да сияе бързо се превръща в горещата тенденция, която достига до неочаквани измерения и преминава всички възможни граници.

Тенденцията за грим на езика идва от запада. Той става хит благодарение на злополука. Австрийската гримьорка Джасинта Вукович случайно поставя част от блестящите частици, приготвени за устните ѝ, върху езика си.

Разглеждайки резултата, тя се убеждава, че може да превърне този тип грим в основен акцент. Освен по краищата му, от блясъка може да се нанесе по малко и в основата на зъбите.

Иновацията скоростно се превръща в хит сред гримьорите. Блестящите ентусиасти, опитващи се да пресъздадат причудливия външен вид, вече са из целия свят.

Блясъкът по езика изглежда като безобидна и леко налудничава забава. Въпреки това расте безпокойството, че тенденцията може да причини и здравословни проблеми. Поглъщането на малки количества блясък няма как да ви убие. В същото време обаче може да доведе до редица проблеми както с храносмилането, така и със стомаха.

Брокатът е съставен от микропластмаси. Те създават идеална среда за развитие на опасни бактерии, особено когато попаднат във водата и храната. Попаднали в стомаха, те предизвикват болки и спазми.

Ако все пак искате да се възползвате от новата модна тенденция, е добре да изберете ядлив брокат. В момента той се използва за декориране на торти, но се очаква скоро да навлезе и в гримьорските среди. Задължително се убедете, че продуктът е обозначен като нетоксичен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати