ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Задължителни храни при бременност

Задължителни храни при бременност

1 от 6 Снимки

Чисто месо без мазнини


Протеините са от съществено значение за развитието на органите на бебето. Те са важни не само за растежа и развитието на плода, но и за нуждите на тялото на майката и за износването и разкъсването в него. Бедното на мазнини месо се състои от висококачествен протеин, други добри протеинови източници включват яйца, ядки и мляко.
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Редица са препятствията, които ни пречат да се храним здравословно. Виновни за това са не само хилядите кулинарни вкусотии около нас, но и липсата на време и както и малкия бюджет.

Все пак основен виновник за неправилното хранене е лесният достъп до нездравословна храна, заради който е трудно да се постигне баланс и да поддържаме здравословен хранителен режим по всяко време.

Отговорността да се хранят правилно е особено голяма при тези, които носят нов живот в себе си. Поддържането на здравословна диета по време на бременността е много важно. В тази специална фаза женското тяло се нуждае от допълнителни хранителни вещества, витамини и минерали.

Липсата на ключови хранителни вещества може да се отрази отрицателно върху развитието на бебето. Лошите хранителни навици по време на бременност могат да доведат и до усложнения при раждане.

Особено важно за бременните е да приемат хранителни вещества и хранителни микроелементи по време на бременност като калций и желязо за здравина и енергия, витамин D за здравето на костите. Също така е наложително да се приемат здравословни мазнини, които могат да се намерят в ядки и семена. Не трябва да се пропускат плодовете и зеленчуците.

Въобще менюто на всяка жена, очакваща да дари живот, трябва да е внимателно премерено и съобразено с осигуряването на най-доброто за нейното предстоящо да се роди бебе. По повода вижте в горната галерия задължителни храни при бременност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати