ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Стопете само коремните мазнини ето така

Стопете само коремните мазнини ето така

1 от 4 Снимки

1. Внимателно хранене


Отдавна установена истина е, че храненето без разсейването от екраните на телефона и компютрите може да помогне на хората да отслабнат. Точно обратното е при яденето, докато гледате телевизия. То води до напълняване, защото съзнанието е заето с нещата от екрана и хората почти забравят, че ядат. Скоро мозъкът им подава сигнали, че е отново гладен, въпреки че тялото вече няма нужда от енергия;

Яденето на сладкиши, преработени меса и тестени изделия може и да прави чудеса за нашите вкусови рецептори, но води и до сериозни поражения на талията. За съжаление многобройни проучвания са доказали, че е почти невъзможно да се насочи загубата на мазнини към едно определено място на тялото.

Докато в проучване от 2007 г. е установено, че при мъжете е възможно да се постигне намаляване на коремните мазнини, при жените загубата на мазнини в корема намалява с нивото на общите телесните мазнини.

Всеки променя теглото си по различен начин поради генетиката и телосложението си. Въпреки това, ако човек успее да стопи част от мазнините си по здравословен и устойчив начин, коремчето ще започне да намалява независимо от гените. Освен вечната мантра за топене на мазнини – по-малко ядене, повече движение, в галерията горе ще намерите и няколко по-малко известни начина да стопите коремните мазнини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати