ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Тренировки – колко често, за да отслабнем?

Тренировки – колко често, за да отслабнем?

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k447
Отслабване
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Един от най-честите въпроси, които си задава всеки, който иска да отслабне с тренировки, е колко често ще трябва да ги прави, за да има видим резултат. Ясно поставените условия са един добър мотиватор за всички, които все още се колебаят дали да започнат.

Ако сте начинаещи в тренировките или все още си търсите извинения, за да не започнете да спортувате още днес, е добре да научите отговора на най-важния въпрос. Това колко често трябва да се потим в името на отслабването всяка седмица, е нещо колкото важно, толкова и подвеждащо. На този въпрос определено не може да се отговори еднозначно.

Когато става въпрос за отслабване и тренировки, на първо място е това колко искате да свалите. Важни фактори са още на каква възраст сте, с какво се занимавате, какво е здравословното ви състояние и т.н. и т.н. За да направите лична калкулация – отговорете на следните въпроси:

Колко часа на ден сте седнали? В повечето случаи хората прекарват между 7 и 8 часа седнали на работното си място.

Тренировки

Колко часа шофирате? Когато живеете в голям град, поне час дневно отива в шофиране.

Колко време прекарвате на масата за хранене? Едно хранене отнема около 15 минути. Това прави минимум 45 минути дневно за трите основни хранения.

Колко часа на ден прекарвате пред компютъра? Тук става въпрос за времето у дома. Средно то е 1 час, но може да варира.

Колко часа спите? За да изглеждате и да се чувствате добре, са ви нужни минимум 8 часа сън.

Денят е 24 часа. Предвид окончателната сметка, преценете колко време ви остава за тренировка и движение. Обикновено това са около 4-5 часа, но надали всички те могат да са отдадени на спорт.

Здравословно хранене

За да отслабнете, седмично трябва да отделяте минимум 5 часа движение. Дали ще посещавате фитнеса или ще се разходите в парка – това зависи от личните ви предпочитания. Основното е всеки ден да отделяте около час за движение. Ако успеете и съчетаете с правилно хранене, резултатите ще дойдат по-рано от очакваното. Специалистите съветват активността да е разделена - по малко всеки ден.

Логично е, че колкото повече се движите, толкова по-бързо и по-лесно да се преборите с излишните килограми. Това води до подобряване както на здравословното и емоционално равновесие, така и до повишаване на самочувствието. Все пак всичко е индивидуално и, ако нещата не стават толкова бързо, колкото желаете, ще трябва да се посъветвате със специалист, който да ви изготви план-програма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest