ezine.bg»Статии»Здраве»Червено вино - тънка талия

Червено вино - тънка талия

Червено вино - тънка талия
Акумулаторен масажор за глава
Практичен аксесоар за вашия дом:
Акумулаторен масажор за глава
60.00 лв.
Виж ››

Може би вече сте чели за положителните качества на червеното вино? ! Днес ще прибавим съм списъка още едно - то може да ни е от полза и срещу наддавато на килограми.

Това е хипотеза на Ричард Бакстър, автор на книга за ползите от ликьора.

Червено вино - тънка талия

Авторът основава твърденията си на редица изследвания. Според него червеното вино пази талията ни тънка благодарение на ресвератрол, който се намира в изобилие в напитката.

Това е антиоксидант, който пречи на натрупването на килограми, подпомага метаболизма, уравновесява нивото на кръвната захар, намалява инфекциите, холестерола и риска от рак.

Изследване от 2008 г. в Германия показва, че ресвератролът пречи на образуването на мазни клетки и натрупването на мазнини.

Химическото съединение в червеното вино може да помогне и в борбата с диабета и сърдечните болести. Това бе доказано от екип от учени от Университета в Улм, Германия.

Положителните резултати за здравето силно зависят от дозата т.е. колкото повече ресвератрол се приема, толкова влиянието му е по-силно.

При ежедневна консумация в умерени количества, червеното вино премахва последиците от тежките трапези и поддържа нивото на кръвната захар. По-старото червено вино е и още по-здравословно, посочва авторът на изследването Ричард Бакстър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest