Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Цъфтящи краища - как да се справите?

Цъфтящи краища - как да се справите?

цъфтяща коса

Цъфтящите краища на косата ви са сигурен знак, че тя е изтощена и се нуждае от подстригване и специални грижи. Виновни за това неприятно явление върху главата ви са различните химикали, с които третирате косата си, сушенето със сешоар, боите за коса, пресата, машата и климатичните промени (не Глобалното затопляне, а просто смяната на сезоните).

Цъфтеж на косата може да се получи дори и при използването на неподходящ гребен или четка. За да предотвратите допълнително увреждане на косъма, следва да предприемете незабавни мерки. На първо място, оставяйте косата си да почине. Връзването я стресира и косъмът отслабва. Внимавайте с химикалите, с които я третирате. Винаги избирайте доказани продукти, щадящи косъма.

Появата на цъфтеж също така означава, че е време да смените и шампоана, който използвате. Изберете такъв, на който е обявено, че е срещу цъфтеж на косата. В състава си подобен тип шампоани съдържат витамин В5 и екстракт от пшеничен зародиш.

Не бива да забравяте, че повредената коса трябва да бъде отрязана, за да може останалата да се възстанови. Започнете да третирате корените на скалпа с подходяща козметика. Подходящи в случая са продукти с растителен протеин, кератин и бирена мая. Важно е гребенът да бъде заменен с естествен (дървен гребен, костен гребен) и с едро разположени зъбци.

Цъфтящи краища - как да се справите?

Както бе казано по-горе, цъфтежът означава, че косата ви е изтощена. Точно и за това е хубаво да започнете да правите подхранващи маски. Започнете отначало да заздравявате косата си по такъв начин поне три пъти седмично, а след като се възстанови, по веднъж седмично. Не преставайте да използвате маска, щом видите, че косата се е възстановила, а продължавайте, за да я поддържате подхранена и красива.

Най-подходящите продукти за подхранване на косата са пчелният мед, билки като лайка, мента, липа, коприва, бреза и хранителни продукти като жълтък от яйце, зехтин или рибено масло, лимонов сок. Маските за коса спомагат за бързото възстановяване на блясъка, здравия вид и мекотата на косата.

Не забравяйте, че хубавата коса изисква постоянни грижи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest