ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Как да се избавим от пролетна умора

Как да се избавим от пролетна умора

Жана Г.Жана Г.
Новак
554250
Пролетна умора
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

През зимата много хора се затварят в домовете си като мечки и непрестанно им се яде. Руски психолози и диетолози предлагат 5 стъпки за по-добър тонус и свежа кожа, които зареждат с енергия и помагат по-лесно да избегнете пролетната умора:

Първото нещо, което е добре да практикувате, е горещият душ! През студените месеци, преди настъпването на пролетта, влажността на въздуха е много ниска и кожата става суха. Един горещ душ на ден би регулирал кръвообращението и влагата в тялото ви. След това обилно се намаже с подходящ за кожата ви крем - той ще поддържа необходимата ѝ влага.

Другото нещо, което тонизира, е ярката светлина! Пролетната депресия е неизбежна. За да я изгоните, по-често си намирайте повод за разходки по улиците, вместо да седите в тъмните стаи на дома или работното си място. Ярката светлина ще ви зареди с необходимия ви оптимизъм. Изкуствено осветление също повишава настроението.

Умора

Яжте повече риба! Добре е през студените дни да хапвате повече, защото тя е богата на фосфор, който от своя страна влияе чудесно и на костите, и на кожата. По 150 г скумрия, паламуд или хек са напълно достатъчни на седмица, за да се избавите от пролетна умора.

Четвъртата стъпка е бельото! Материите, които са непосредствено до кожата, трябва да са от естествени влакна. Останалите запарват и възпаляват кожата.

И не на последно място е сутрешната нагласа! Започвайте деня си с положителна мисъл и похвала към себе си. Това ще ви даде самочувствие и сила да преодолеете неприятностите, които ще срещнете през деня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
DARI
DARI
26.05.2013 13:50
ГЛУПОСТИ,БИХ КАЗАЛА,АКО НЯМАШЕ И МАЛКО РАЦИОНАЛНОСТ!ОСВЕН ТОВА ЗА СИНТЕТИЧНИТЕ ДРЕХИ НЕЩО Е СГРЕШЕНО?!ИМА ПО-ПРАКТИЧНИ И ЕФЕКТИВНИ МЕТОДИ!
0
0