ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»За ползата от прегръдката

За ползата от прегръдката

Прегръдка
Безжична преносима и водоустойчива Блутут колона
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безжична преносима и водоустойчива Блутут колона
35.00 лв.
Виж ››

Вероятно многократно се забелязали, че когато се сгушите в обятията на майките си или в тези на най-близкия ви човек, дори и най-големите проблеми започват да ви се струват мънички и незначителни. И придобивате чувство на спокойствие и сигурност.

А и самите вие, когато видите някой, който е тъжен, самотен или отчаян, искате да го прегърнете и да го успокоите. Замисляли ли сте се колко голяма е ползата от една прегръдка? Благодарение на много изследвания на учени по целия свят, се доказа, че такава наистина съществува.

Прегръдката е полезна не само за жените, но и за мъжете. Особено важна е обаче за децата. Учените са установили, че броят на прегръдките, които децата са получили в детството си, оказва влияние върху способността им да обичат за в бъдеще.

Романтична Двойка

Ако едно дете е лишавано от прегръдки, след като порасне то ще бъде агресивно, ще е по-затворено и няма да умее да общува с хората.

Според учените, убийците, изнасилвачите и други престъпници са хора, които в детството си не са получавали достатъчно обич и прегръдки от родителите си.

Ползата от това да се гушнеш в обятието на другия е не само, за да облекчите мъката си, но и да се справите с физическа болка.

Учените казват, че ползата от прегръдката все още не е изучена напълно. Но хората са съгласни с това, че когато ги прегръщат се чувстват сигурни и защитени от всички злини на света.

Жените и мъжете се отнасят различно към прегръдка. Но и двата пола намират еднакви поводи за прегръдки - както при положителни, така и при отрицателни моменти в живота си. Но най-важното е, че прегръдка е просто нещо хубаво, особено когато някой ви обича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest