ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Най-добрите прически за 20, 30, 40 и 50-годишни жени

Най-добрите прически за 20, 30, 40 и 50-годишни жени

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k451
Смела прическа за 20-годишни жени
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Всеки период от живота на една жена идва с определени промени. Това включва различни прически.

Цялата идея на женствеността се състои в желанието за дълга и красива коса. Въпреки това жени от всякакви възрасти не спират да посещават своя фризьор с надеждата да се променят. Това поставя една непреодолима борба – между красотата и изяществото на дългата коса и удобната за всяка ситуация къса коса.

Двете противоположности постоянно се борят, а помежду им се появяват най-различни вариации на прически. Всяка възраст изисква да се съобразим с редица изисквания на обществото за стила и визията.

Може да изглеждате добре на всяка възраст, с красива и поддържана коса, стига да го желаете истински. Всичко, от което се нуждаете е, да се грижите за себе си и да сте с адекватна прическа според възрастта си.

Ето какви прически отиват най-много на дамите от различните възрастови групи:

Прически за 20-годишни жени

Розовата коса е на мода сред прическите за 20-годишни момичета

Идеален период за експериментиране. В търсенето на собствения стил може да опитате всичко, от асиметрия, необичайно оцветяване, крайна дължина и така нататък. В тази възраст сте способни на всичко.

Безгрижният стил за средна дължина на косата е добър във всяка възраст. На младите обаче им подхожда наситеният тъмен оттенък на косата. Дългата коса определено е по-добрият избор за прическа на 20-годишните жени, защото прави образа мек и женствен.

Но също така може да се възползвате максимално и от необичайните техники за боядисване. Всяко едно младо и ярко момиче може да заложи още на късите прически и нестандартните нюанси на косата.

Прически за 30-годинишни жени

Прическа за 30-годишни жени

Време е за комфорт и удобство. Сложните прически вече не са интересни, а и изискват прекалено много време и пари. Време е да забравите за необичайните цветове. Ако лицето ви е с правилни черти, каре е сред най-добрите прически за 30-годишните жени. Дългата коса могат да си позволят само тези, които имат здрава коса, за която не се изискват много грижи.

Най-доброто решение за елегантни жени на 30 години са късите и асиметрични прически в естествени нюанси. В този период се нуждаете от нееднообразно оцветяване, с кичури. Това постига за лесен естествен стил. Когато сте благословени с красива, здрава и гъста коса, може да помислите за градиентните методи на оцветяване.

Прически за 40-годишни жени

40-годишните жени имат нужда от удобна и стилна прическа

В тази възраст основната цел на прическата е да не се добавят излишни години, а напротив, да се намалят. Забравете за тъмните нюанси и дългата коса. Обемът ще ви даде лекота, а небрежността в стилистиката ще свали от годинките.

Елегантните къси подстригвания с дълъг бретон, които не изискват сложна поддръжка, ще бъдат най-добрият избор за бизнес дамите и активните жени. Ако основният стремеж е да изглеждате по-млади, за вас най-подходящи са издължените към лицето прически с изсветляване по краищата. Те са лесни за поддръжка.

Ако искате косата ви да има обем, то ви трябват естествени вълни или къдрици. За целта заложете на средна дължина на косата и нехомогенно боядисване на косата.

Прически за 50-годишни жени

Елегантна прическа за 50-годишни жени

В миналото остават гладкостта и гладките линии в прическата. Неподходящи са още дългите коси и късите подстрижки. Всички те добавят излишни годинки. Еднородното оцветяване също е забранено. В този възрастов диапазон на почит е средната дължина и допустимите отклонения, които позволяват нехайство и обем в стилистиката.

Късите прически имат един задължителен елемент - затворена линия на скулите. Удължаването на косата в областта на лицето е добър ход, но те не трябва да са гладки и прецизни. Мекотата и нежността ще стоят прекрасно и ви подмладяват. Перфектната прическа за 50-годишни жени включва светла коса, сякаш случайно нагъната. Тази прическа скрива свързаните с възрастта промени и ще ви улесни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest