Температура при Бебето

Температура при Бебето
3D Детска раница Frozen
3D Детска раница Frozen
39.90 лв.
Виж ››

Температурата при бебетата често е стряскаща, защото е висока. Когато Вие боледувате рядко вдигате по-висока от 38 градуса температура. Но при бебетата и малките деца ситуацията е различна. Вдига ли се температура, тя е висока.

Винаги трябва да разполагате с медикаменти за бебета, които се дават при висока температура. Имайте предвид, че лекарите препоръчват да ги използвате, само ако тя надвиши 38 или 38. 5 градуса. Дотогава просто се опитайте да охладите тялото на пеленачето. Разсъблечете го и поставете студен компрес върху челото му. Не е желателно да използвате лед, защото гарантирано ще го "разлютите". Сами знаете, че и на Вас не би Ви било приятно да стоите с лед върху челото.

Ако забележите, че температурата се покачва, дайте на малкото си отроче Панадол или Нурофен (детски) и не забравяйте периодично да следите дали неговата телесна температура се покачва или понижава. Не изпадайте в паника! Както казахме, бебетата често качват висока температура.

Посещението при педиатър е препоръчително, само ако започнете сериозно да се притеснявате. Не че той няма да Ви помогне. Длъжен е. Но го потърсете по телефона за съвет, защото престоят Ви в чакалнята му заедно с пеленачето Ви може да докара не бебето и други неприятности. Просто вирусите и инфекциите са навсякъде, особено в докторските чакални.

Температура при Бебето

Не подценявайте и народната медицина, казвайки си, че тя се дължи само на "бабините деветини". Да, има и такива. Безспорно. Но има и редица доказали се с времето народни методи за сваляне на температура. Вероятно най-известният сред тях е обтриването на тялото с вода и оцет в съотношение 2:1. Или поставянето по тялото на пеленачето на компреси, напоени с подобна оцетна смет. Като не забравяте и крайниците.

Друг метод от народната медицина, който също върши добра работа в подобни ситуации е да нарежете суров картоф на кръгчета, които да поставите на стъпалата на бебето. Когато усетите, че те се затоплят, ги сменяйте с нови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest