ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Как да се разсъним бързо

Как да се разсъним бързо

Кафето помага за бързо разсънване

Сещате ли се песента на Стефан Вълдобрев По-полека, която се беше превърнала в хит на лятото? В която се пее Утрото без аларма е като небе без облак. Което си е съвсем вярно, защото всяка сутрин, която започва с пиукането на аларма, ни подсеща, че трябва да станем и да се заемем с досадните задачи, които ни чакат.

Откарване на децата на детска градина или училище, приготвяне на костюма на съпруга, влизане в поредната работна среща. Досадната аларма и досадните задачи, които спокойно можем да наречем битовизми. Как да се разсъним бързо, така че да можем адекватно да се заемем с тяхното изпълнение?

Първото нещо, което трябва да направите, е да станете и да измиете лицето си. С много студена вода. Може би най-ефективният метод за бързо разсънване. Веднага ще усетите свежестта на студената вода по кожата си, което ще доведе и до прилив на енергия по тялото Ви. Естествено, не забравяйте и миенето на зъбите.

Ако обичате да пиете кафе, трябва вече да знаете за неговата чудодейна сила по отношение на разсънването. Не прекалявайте, обаче с него. Една чаша е достатъчна за разсънване. От приемането на над 2 чаши кафе за закуска, ще започнете да се невротизирате. Може дори да започнат да Ви треперят ръцете, което не е никак приятно усещане. Нито пък гледка.

Но не всички са любители на кафето. Често го заместват с енергийни напитки, за които се знае, че никак не са полезни. По-добрият вариант в тези случаи е да се научите да пиете черен чай. Според много източници той е по-силен дори от кафето, а и със сигурност има по-дълготраен ефект.

Има и храни, които действат ободряващо и разсънващо като ябълката и шоколад. Плодът със сигурност е за предпочитане, но не си мислете и че парченце шоколад (особено ако е черен) веднага ще се отрази на фигурата Ви.

По този повод да не забравим упражненията! Като т. нар физзарядка. Дори и да траят само 5 минути, те веднага ще Ви заредят с необходимата енергия за да се захванете с предстоящите Ви задължения. И ще се чувствате във форма.

И не на последно място - секс! Със сигурност най-приятното средство за разсънване при жените, ако се прежалите да нагласяте алармата на телефона си малко по-рано.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати