ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Гел лакът е причинил рак на това момиче

Гел лакът е причинил рак на това момиче

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k146
Гел лакът е причинил рак на това момиче
Снимка: instagram
Козметична чанта-органайзер за пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична чанта-органайзер за пътуване
35.00 лв.
Виж ››

Преди 2 години 20-годишната Каролина Джаско разбира, че гел лакът не е толкова безопасна процедура, колкото смятала. По нейни думи именно редовното нанасяне на гел лак ѝ докарало меланом на ноктите.

Преди 2 години след рутинното премахване на лака, тя забелязва малко черно петно на единия си нокът. Решава да се консултира с лекар и се оказало, че това е меланом.

Наложило се целият ѝ нокът да бъде премахнат, простила се завинаги с красивия маникюр и се сдобила с грозен белег на едната ръка.

Лекарят ми бе убеден, че петното се е появило в следствие на гел лака и по-конкретно от лампата, с която се пече. Няма значение дали е UVA или LED. Излагането води до уреда на кожата и следователно – рак, споделя младото момиче.

За момента науката не е открила пряка връзка между гел маникюра и появата на рак. Това обаче не означава, че не трябва да сте бдителни.

Маникюристите твърдят, че когато е изпълнена хигиенично, процедурата е напълно безопасна. Важно е също продуктите да са качествени и лакирането да се извършва от специалист.

От гел лака се оплакват предимно дами, които са се опитали да го поставят сами. Така освен че не постигат търсения ефект и вредят на ноктите си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати