ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Възстановяване на косата след изрусяване

Възстановяване на косата след изрусяване

Възстановяване на косата след изрусяване
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Дори и вицовете, свързани с блондинки да не стихват, има много жени, които предпочитат да имат платинено или пък медно руса коса. Няма за какво да ги виним, защото има и такива, които изглеждат перфектно, именно когато са блондинки. Изрусяването обаче, както и обезцветяването на косъма, нанася много щети върху косата. Постепенно тя започва да се изтощава, губи блясъка и жизнеността си. Тук ще Ви покажем какво трябва да знаете, ако искате да възстановите косата си след подобни процедури:

Изтощената коса не трябва да се мие прекалено често и с прекалено топла вода. Идеалната температура на водата, която използвате за миене на косата си, трябва да е около 35 градуса, а колкото по-изтощена е косата, толкова по-рядко е желателно да я миете.

Когато се налага да отново да се изрусявате, не използвайте подхранващи маски или ампули за третиране на косъма. Също така не мийте косата си 3-4 дни преди предстоящата процедура.

Използвайте такива козметични продукти (шампоани, балсами, маски и т.н.), които са предназначени за боядисвана коса. Особено подходящи са тези, които съдържат протеина кератин, който се унищожава по време на процеса по изрусяване.

След като вече веднъж сте обезцветили/изрусили косата си, пробвайте нататък това да става с продукти, които не съдържат амоняк, силикони и парабени. Те не увреждат косъма, а професионалните препарати дори го подхранват.

Възстановяване на косата след изрусяване

Знаете, че изрусяването/обезцветяването става чрез използването на водороден пероксид (водороден прекис). Това е изключително силно вещество и не Ви препоръчваме да се изрусявате в домашни условия. Професионалните фризьори знаят за кой тип коса и за постигането на съответния цвят по колко процента водороден пероксид да добавят към боята, така че да бъдат нанесени възможно по-малко щети върху косъма.

В специализираните фризьорски салони се предлагат специални процедури по възстановяване на косата след изрусяване. Не се колебайте и се подложете на пълния курс по възстановяването ѝ. В крайна сметка не е време да пестите пари, когато става въпрос за собствената Ви коса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest