ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Ревнив мъж, какво да правя?

Ревнив мъж, какво да правя?

Мария Д.Мария Д.
Джедай
1499
Ревнив мъж, какво да правя?
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Ако е добре премерена, ревността може да поласкае самочувствието на дамата, напомняйки ѝ, че е красива и желана. Но понякога ревността нараства дотолкова, че става досадна, неприятна, а понякога и плашеща. Докато умереният страх да не изгубите половинката си може да заздрави връзката, то буйната и неоснована ревност убива любовта.

Трябва да решите дали въобще искате връзка с човек, който ви ревнува. Разбира се, на повечето хора им се е случвало да изпитат болезненото жегване на ревността. Но ако това е ежедневие, без да сте дали повод за недоверие, помислете дали имате силите и желанието да се борите срещу неоснователните подозрения. Ако решите, че искате и можете да се справите с ревнивия мъж, ето как да си помогнете.

Често най-доброто средство за изясняване на ситуацията е откровеният разговор. Седнете с и спокойно си изяснете какво се случва. Попитайте кога и защо се поражда ревността, показали ли сте с нещо, че не може да ви се има доверие. Може причината за негативните чувства на мъжа да не се корени в поведението ви, а да е лъган и преди и затова да му е трудно да се довери.

Понякога ревността не се дължи на провокация или изневяра, а на ниското самочувствие на мъжа. Ако той мисли, че не е достоен за вас, ще се страхува да не ви загуби. Уверете го в чувствата си и му помогнете да разбере как го виждате и какво мислите за него.

Ревнив мъж, какво да правя?

Не се крийте. Позволете му да опознае приятелите и интересите ви, споделяйте с него преживяванията и проблемите си. Когато излизате, го канете да ви придружи, ако има желание. Разказвайте му плановете и задачите си, тъй като ще е по-спокоен, ако знае къде и с кого сте.

Все пак всеки човек има нужда от лично време и пространство. Това трябва да уговорите още в началото на връзката си. Обяснете му какво държите да правите сами и до каква част от живота си сте склонни да го допуснете.

Ако тези цивилизовани методи не помогнат да се справите с ревността му, реализирайте поговорката с неговите камъни – по неговата глава. Това значи да приложите върху него нещата, на които той ви подлага – чести телефонни разговори, подозрения, въпроси, внезапни проверки, разпити на близки. Така ще разбере на практика какво причинява ревността и колко глупаво е поведението му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest