ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Как да оформим ноктите си

Как да оформим ноктите си

Маникюр
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Когато стане дума за маникюр, голяма част от нежния пол си мисли, че ще говорим за различните фирми и цветове лакове, които се предлагат на пазара.

Момичетата се замислят дали да не отскочат до посещавания от тях маникюрист, който успешно да нарисува някоя картинка, или пък да постави декорация върху вече нанесения лак.

Да, има изключително много интересни идеи за това какво можете да нарисувате или пък с какво да украсите обичайния си лак. Но не само това има значение, за да привличате погледите върху красивия си маникюр.

Преди да се стигне до нанасянето на лака е необходимо ноктите да бъдат добре оформени, с еднаква дължина, почистени, без видими кожички (независимо дали се избутват или изрязват) и т.н. Имайте предвид, че аникюрът не е само нанасянето на лак, а цялостната грижа за ноктите.

В следващите няколко реда няма да Ви учим как да се грижите за ноктите си, а ще Ви предложим няколко идеи и начини за оформянето им. Ето най-популярните форми за нокти:

Маникюр

1. Бадемова форма

Това е най-нашумялата в момента форма за нокти и е особено подходяща за средно дълги и дълги нокти. Самото име подсказва, че нокътят се оформя под формата на бадем като по-заострената му част се пада към върха на ноктите.

Маникюр

2. Квадратна форма

Произлиза от т.нар френски маникюр и е подходяща за всякакъв вид нокти. Единственият ѝ недостатък, че ако ноктите са прекалено дълги, те лесно ще се чупят в краищата си, тъй като често ще ги закачате някъде.

Как да оформим ноктите си

3. Квадратно-овална форма

Подобна е на квадратната форма, но краищата на ноктите се заоблят леко, което прави и чупенето им в краищата по-малко вероятно.

Маникюр

4. Остри нокти

Заострените нокти придават леко хищнически вид на ръцете Ви и са предпочитани от по-екстравагантните натури. Не са подходящи за прекалено къси нокти, тъй като няма как да бъде постигната формата им.

Маникюр

5. Кръгли нокти

Навремето този вид маникюр е бил много популярен, тъй като чупливостта на ноктите при него е сведена до минимум. Това е и причината, макар и демоде, да продължава да е предпочитан от много дами.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest