Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Страхотни начини за къдрене на косата

Страхотни начини за къдрене на косата

Къдрене
Кутия за бижута Вечни Рози
Препоръчано за теб:
Кутия за бижута Вечни Рози
33.00 лв.
Виж ››

Дори и да не сте родени с бухнали и лъскави къдрици, винаги можете да накъдрите косата си и да придобиете желаната прическа. Можете да начупите косата си с топло или студено къдрене. За целта се използват маши, преси, ролки и други инструменти.

Къдренето може трайно да увреди косата, затова трябва да го прилагате изключително внимателно и да използвате щадящи техники. Ако не сте сигурни, по-добре е да използвате услугите на специалист.

Има много техники за къдрене на косата. Може да се спори коя от тях е най-добрата, а различните хора ще ви кажат, че тази, която предпочитат, е най-ефективната.

С оглед на забързаното ни ежедневие обаче и на невъзможността на повечето хора да отделят дълго време в правене на прически, ще ви представим в следващата галерия няколко страхотни начина за къдрене на косата, които няма да ви отнемат цялата сутрин.

Класическо къдрене

Страхотни начини за къдрене на косата

Това е един от най-разпространените и лесни начини за къдрене. Първото нещо, което трябва да направите, е да увиете косата си навътре около машата за коса. Уверете се, че няма никакви интервали между космите в кичура - той трябва да прилича на лента. Внимавайте, не дръжте косата си увита около машата повече от 15 секундни. След като развиете къдрицата, я оставете за няколко секунди, без да я пипате. Сами ще се убедите, че класическата къдрица е идеална за бал, приятна вечеря или друг специален повод.

Къдрене с молив

Страхотни начини за къдрене на косата

Това е лесен, но изключително ефективен начин за къдрене, като крайният резултат е забележителен. Просто вземете молив и увийте плътно кичур коса около него. Всеки кичур трябва да е навит в една и съща посока. С преса за коса нагрейте кичура за 10 секунди, а след това го стилизирайте с лак за коса.

Къдрене с плат

Страхотни начини за къдрене на косата

Също изключително лесен начин да се сдобиете с буйни къдрици, е да използвате малки парчета плат от стара тениска или неизползвани чорапи например. Поставете парченцето плат или чорапа на върха на косата си и навийте дотам, докъдето искате да започват къдриците. Хубаво е косата да е леко влажна, преди да увиете кичурите. Преспете така, а на сутринта махнете парцалчетата и стилизирайте с лак за коса.

Къдрене с кухненска хартия

Страхотни начини за къдрене на косата

Друг ефективен начин за направата на къдрици е с кухненска хартия. Тя е по-жилава и трудно се къса. Измийте косата си добре и я подсушете. Нанесете хидратиращ серум, който да послужи като защитен слой при къдренето. Завийте един къс кухненската хартия на пура. Внимателно я завържете около косата. След това вържете на панделка хартия за косата, за да не се измъква и кичурът да си стои навит. Ако предпочитате по-разпуснати къдрици, постойте така около 3-4 часа. За по-стегнати и издръжливи вълни изчакайте повече от 6 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest