Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Ето защо хората не ви харесват

Ето защо хората не ви харесват

1 от 5 Снимки

Скромно самохвалство


Така например в стремежа си да впечатлят приятелите и колегите си, някои хора, докато се опитват да скромничат, непрекъснато изтъкват успехите и уменията си. Поведението е известно в психологията като скромно самохвалство. Повечето хора, които прибягват до него, смятат, че това ги прави смирени и скромни в очите на другите, но истината е друга. Според експертите поведението, при което се опитвате да впечатлите останалите, но в същото време се правите на смирени, се приема като интригантство и опит за манипулация.

Обществените взаимоотношения са сложно нещо. Те се подчиняват на десетки неписани правила, които много от нас съзнателно или несъзнателно спазват. Начинът, по който се държим, до голяма степен може да предопредели дори и начина ни на живот.

Никой, дори и най-харизматичните хора, не може да бъде харесван от всички, колкото и да се опитва. Многообразието от характери предопределя това. Има обаче хора, които си печелят неприязънта на другите почти веднага, блаодарение на някои изпъкващи черти на характера.

Колкото и добре да изглеждат, колкото и добре да се обличат или широко да се усмихват, винаги под фасадата изпъкват някои навици, които създават негативно първо впечатление. Както всички знаем, то е най-важно и често е и последно.

Вижте в следващата галерия няколко черти на характера, от които можем да се въздържаме, за да сме сигурни, че ще се измъкнем от капана на лошото първо впечатление.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати