ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Неща, които жената над 40 не трябва да има

Неща, които жената над 40 не трябва да има

Мария Д.Мария Д.
Джедай
1499
Неща, които жената над 40 не трябва да има

С напредването на годините научаваме все повече неща, ставаме по-умели и опитни. С възрастта придобиваме и самочувствието на домакини. Но има някои неща, на които вероятно не сте обърнали внимание.

Ето какво жените над 40 години не бива да допускат в домовете си.

Пожълтели кърпи

Промяната на цвета на кърпите ги кара да изглеждат мръсни. Перете често кърпите, като използвате и други средства за почистване освен праха за пране. А ако кърпите вече са захабени, по-добре е да ги смените с нови.

Неудобни обувки

Неща, които жената над 40 не трябва да има

Независимо колко са красиви и колко отиват на чантата ви, най-важното за обувките е да са удобни. Ако краката ви болят от тях, подарете неудобните обувки или направо ги изхвърлете.

Стари сутиени

Много е важно сутиенът да е удобен и в правилния размер. Отървете се от всичко, което ви стиска, неудобно е или е широко.

Единични чорапи

Неща, които жената над 40 не трябва да има

Чорапите са предназначени да се ползват в чифт, но често единият изчезва безследно. Няма смисъл да пазите другия, освен ако не го използвате за направата на кукла, кукленска рокля или друго, което роди фантазията ви.

Нерамкирани плакати

Колкото и да сте обичали даден плакат, не го лепете директно за стената. Това го правят тийнейджърите. Ако не можете да се откажете от постера на любимата група например, поставете го в рамка. Така ще изглежда стилно.

Стари мобилни телефони

Неща, които жената над 40 не трябва да има

С бързото развитие на технологиите сме натрупали много ненужни устройства. Тези, които вече не работят, върнете в магазина за рециклиране. А ако имате работещ апарат, който не ползвате, добра идея е да го дарите. Разбира се, първо трябва да изтриете данните си от него.

Стари гримове

Старите гримове са от нещата, които жената не трябва да има

Не пазете старата козметика. Повечето продукти са със срок на годност половин или една година. Редовно проверявайте и изхвърляйте старите.

Нещата от забравено хоби

Опитали сте се да се научите да плетете например, но сте разбрали, че това не е вашето занимание. Не дръжте преждите и куките по шкафовете, а ги подарете на някой, който ще им се радва и ще ги използва. Същият съвет важи и за други хобита, от които сте се отказали.

Визитки

Не само домът, но и портфейлът има нужда от редовно почистване. Ако не си спомняте кой е човекът, чиято визитка е в портмонето ви, изхвърляйте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest