ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Постоянно ви е студено? Тогава прочетете това

Постоянно ви е студено? Тогава прочетете това

Постоянно ви е студено? Тогава прочетете това
Пулсов оксиметър - син
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов оксиметър - син
60.00 лв.
Виж ››

Някои хора целогодишно имат чувството, че ще умрат от студ и не могат да се стоплят, дори и когато навън е адска жега.

Ако и вие сте от тези, които спят с чорапи през лятото, не пропускайте да прочетете следващите редове, в които ще ви разкрием най-честите причини за това неприятно и вледеняващо усещане за постоянен студ.

Може би се питате защо жените винаги мрънкат, че им е студено. Обяснението е, че дамите имат по-ниска телесна температура от тази на мъжете. Освен това нежният пол внимава с килцата. А това допълнително усложнява нещата, тъй като термичният дискомфорт е значително по-често срещан при по-слабите хора, отколкото при тези с по-високи индекси на телесна маса.

Ако сте кльощави, вие нямате достатъчно мазнини, които да изолират тялото ви от студа, а и спазването на диети често се отразява на метаболизма.

Ако ръцете и краката ви винаги са ледени, са възможни и проблеми с кръвообръщението. Имайте предвид, че зиморничавостта ви може да се дължи на липса на сън или дехидратация на организма.

Постоянно ви е студено? Тогава прочетете това

Според експерти студените крайници (ръце и крака) са често срещан симптом при анемия.

Постоянно чувство за хлад изпитват и хората, които имат проблеми с нервите. Когато нашите периферни нерви са повредени, информацията от централната нервна система не се движи от мозъка и гръбначния мозък до останалата част на тялото, което може да се регистрира като усещане за студ и изтръпване, особено в крайниците.

Захарният диабет е една от най-честите причини за периферна невропатия, особено при диабетици с неконтролирани нива на кръвната захар.

Тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол и ревматоидният артрит също могат да ви изложат на риск.

Към списъка със състояния, заради които треперим от студ, можем да прибавим и проблеми с щитовидната жлеза. Хипотиреоидизмът или състоянието на недостатъчна активност на щитовидната жлеза често се свързва с повишена чувствителност към настинка.

Усещане за студ може да провокира и синдромът на Рейно. Затова преди да инвестирате в няколко слоя дрехи, които да ви спасят от постоянното чувство за студ, помислете за тези възможни виновници и при нужда се консултирайте с лекар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest