ezine.bg»Статии»Интимно»Защо чувствате болка по време на секс

Защо чувствате болка по време на секс

Защо чувствате болка по време на секс
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Обикновено свързваме секса с върховно удоволствие, но когато се появи болка по време на половия акт, възбудата мигновено се изпарява и нещата се усложняват.

Сексолозите твърдят, че болката по време на секс не само разваля момента, но може да доведе до катастрофални проблеми и извън спалнята. Често това е страх от сношение, понижен сексуален стремеж и цялостна загуба на интимност.

За да изживеете страстен и безпроблемен секс е важно никога да не пропускате любовната игра. Тя е от значение, особено за жените. За това мъже, не минавайте директно към сексуалния акт, а подгрейте предварително партьорката си. С повече ласки тя ще се отпусне и възбуди, а това разбира се, ще даде началото на истинското сексуално удоволствие.

Вагиналната сухота често води до неприятно усещане в секса. Причините за нея могат да бъдат различни, макар че повечето жени да я асоциират предимно с настъпването на менопауза.

Иначе сухотата на интимната зона може да е следствие от физиологични или психологически проблеми, неподходящи козметични продукти, страничен ефект от медикаменти, емоционален дисбаланс и др. За да решите проблема, под ръка трябва да си имате туба с лубрикант, готова за действие. Иначе рискувате да се протриете.

Някои жени пък изпитват дълбока болка след проникването. Това обикновено се дължи на позата, в която са били по време на сношението. Редица генитални инфекции също могат да направят половият акт болезнен. Добрата новина е, че те са лесно контролируеми и лечими, а тестовете - прости.

Защо чувствате болка по време на секс

Причинители на нетърпима болка в секса могат да бъдат кожните проблеми, както и синдромът на раздразненото дебело черво. Възможно е да почувствате дискомфорт в леглото и ако страдате от ендометриоза или вагинизъм.

Проучване от 2015 г. сочи, че около 30 % от сексуално активните жени усещат болка по време на полов акт. Процентът на тези, които чувстват дискомфорт при анален секс пък е двойно по-голям. За да не попаднете и вие в тази статистика, уверете се, че нямате подобни оплаквания. И пълен напред към леглото!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest