ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Щастлива майка - как да го постигнем?

Щастлива майка - как да го постигнем?

майка и дъщеря
Бутилка за вода със сламка и декор 500 мл
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бутилка за вода със сламка и декор 500 мл
9.00 лв.
Виж ››

Всички знаем, че майчинството не е лесно. Но между многото задължения, грижата за един или повече живота, организацията на времето и пространството и грижата за себе си, някои майки успяват да бъдат по-щастливи от други.

И факт е, че една щастлива майка отглежда щастливо дете.

Ето някои неща, които трябва да се избягват, за да сте щастлива майка:

Хората винаги ще имат добронамерени съвети към вас за начина, по който храните, обличате, възпитавате и се грижите за своето дете, но това, което трябва да направите, е да не позволявате забележките да ви причинят чувство за вина и да ви насочват към мисълта, че сте лоша майка. Вие не сте! Всяка майка е най-добрата за децата си, дори когато прави грешки. Щастливите майки знаят, че не могат да отговорят на всички чужди очаквания и не бива да се опитват.

Не се сравнявайте с другите майки, приемайте се такава каквато сте

майка

Не се изолирайте от света, след като станете майка. Щастливата майка не жертва социалния си живот, след като има дете, защото знае колко ценни са приятелите. От време на време оставят децата с баща си или с баба си, за да "отърсят" за един или два часа с приятели. Не е грях да отделяте време за себе си.

Не отказвайте прегръдка

Ценете и малките моменти, когато детето ви иска да ви прегърне. Щастието често е скрито в дребни неща.

Не очаквайте идеално подреден дом

Може ли човек да има идеално пореден и чист дом, когато има малко дете в него? Разбира се, че не. Децата разхвърлят играчки, ронят трохи, драскат по стените, изливат пълни чаши без значение каква течност има в тях. Те могат да превърнат и най-уредения дом в истински хаос само за няколко часа.

щастлива майка

Щастливите майки седят на пода, за да играят с децата си, смеят се на глас и се държат по детски. Лудо танцуват с детето си, без да се притесняват, че някой ги гледа.

Щастливата майка не се чувства виновна за мръсната мивката и многото пране. Те могат да разпределят задълженията си, за да имат време, да се забавляват с малките си деца.

Запомнете:

Дните са дълги, но годините са кратки

Щастливите майки не пренебрегват собствените си интереси. Те имат свои собствени хобита и интереси, които им позволяват да се отпуснат - градинарство, фитнес, бягане в парка. Намерете какво ви прави щастливи, а след това отделете време за това.

Те не живеят в разкаяние

Като майка неизбежно ще направите грешка, но това не са големи проблеми. Човек се учи, докато е жив.

Научете се да се наслаждавате на малките скъпоценни моменти, които само майчинството може да ви предложи и да използвате всяка възможност, за да покажете на децата си колко сте важни и колко ги обичате.

Не забравяйте, че детето ви не иска добра майка, детето ви просто иска щастлива майка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest