ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Хранителна програма за качване на маса

Хранителна програма за качване на маса

протеинова диета

Има хора, които трудно качват килограми и нямат никаква мускулна маса, независимо, че тренират усилено във фитнеса. Тези хора имат бърз метаболизъм, изгарят калории по-бързо от другите.

Нужни са им много повече калории, за да качат килограми. Техните тренировки за мускулен растеж трябва да бъдат кратки и наситени, насочени към големите мускулни групи. Добре е да приемат и хранителните добавки.

Храната е от първостепенно значение за трупане на килограми при тези хора. Нуждаят се от протеини, мазнини и въглехидрати.

От кои храни е лесно да натрупат необходимите им вещества? В следващите редове вижте хранителна програма за качване на маса.

Червено месо

Червеното месо съдържа цинк, затова е подходяща храна за тестостерона. При високи нива на тестостерон се трупат и мускули. Телешките и свинските стекове, свинските пържоли и ребърца също са добър избор за трупане на тестостерон и съответно - качване на мускулна маса.

Сладки картофи

сладки картофи

За да се напълнее, тялото им нужда и от въглехидрати, не само от протеини. Въглехидратите са източник на енергия, която е нужна за тренировки. Сладките картофи съдържат въглехидрати и могат да се ядат често вечер.

Свинско бон филе

Свинското бон филе не съдържа много мазнини, както се мисли обикновено. Някои части от него съдържат съвсем малко мазнини, но пък много протеини.

Ориз

ориз

Оризът е основен източник на въглехидрати за тези, които искат да качат килограми и съответно да увеличат своята мускулна маса. Подходящи са кафявият ориз, както и бланшираният, защото са здравословни.

Спагети и макарони

Макаронените изделия също съдържат много въглехидрати и са добър избор за хората, които имат проблем с качването на килограми. Спагети с телешка кайма е много добро ястие за трупане на маса.

Авокадо

авокадо

Авокадото е богато на витамини, между тях и витамин В6, който има роля в увеличаването на мъжките полови хормони. Съдържанието на фолиева киселина също е добро и това помага на метаболизма. За повече калории трябва да се приемат висококачествени мазнини. Авокадото е източник на полезни мазнини.

Прясно мляко

Прясното мляко също спомага за качване на килограми. 1-2 чаши на ден натурално или прибавено към шейкове, ще даде допълнително калории на организма.

Необходима е много храна на тялото, за да качи маса, но не е задължително да се яде по много всеки път. Яденето по малко, но често, е по-добрият вариант. Храненето 6-8 пъти на ден е добра честота. Редовното хранене също е начин за качване на маса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest