Ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Как да преодолеем предателството?

Как да преодолеем предателството?

Предателство

Когато човек бива предаден от близък приятел, болката е неописуемо голяма. Колкото повече вярваме на някого, толкова по-разочаровани оставаме от него, ако ни подведе. Възстановяването след подобно преживяване е трудно, но трябва да намерите сили да се изправите на крака и да продължите напред.

Любовната изневяра е едно от най-тежките предателства, които човек може да преживее. Въпреки времето, което е нужно, за да се преодолее нещо подобно, един ден всички негативни чувства, които криете в себе си, ще изчезнат.

Ядосвайте се, плачете, страдайте – това е пътят към преодоляването на измяната. Приемете, че трябва да изминат седмици, месеци или дори година, за да се освободите от тежестта в сърцето си.

Ето и някои съвети, които могат да ви помогнат да се справите по-бързо с предателството:

1. Не правете нищо под въздействието на гнева – естествено е да сте бесни и да поискате да си отмъстите веднага, като му напишете гневен смс, статус за него на стената си във Фейсбук или просто да го зашлевите. Не бързайте! Добре знаем, че отмъщението е най-вкусно, когато се сервира студено!

Гневен смс след предателство

2. Говорете – когато се успокоите, е редно да разговаряте с човека, който ви е предал. Ако чакате прекален дълго е възможно да се озлобите още повече. Изяснете с вашия партньор или приятел как сте се почувствали и какво ви е наранило, за да може той да се поправи.

3. Поглезете се – за да преминете по-лесно през депресията, се погрижете за себе си. Известно е, че ние жените обожаваме шопинга и той ни действа като оздравителна терапия. Медитирайте, разхождате се сред природата, запишете се на курс за танци.

Шопинг за преодоляване на предателството

4. Споделяйте – ако все още се чувствате наранени и предадени, е добре да споделите как се чувствате на някой близък до вас човек. Когато „излеете душата си“ пред някой добър приятел или роднина, ще се почувствате по-добре. Не е изключено той да ви даде и някой добър съвет.

5. Простете! – може да ви се струва невероятно и невъзможно, но накрая ще трябва да го направите. След като премине тежкия период и се отърсите от гнева ще трябва да простите. В противен случай винаги ще се връщате към този момент и няма да можете да продължите напред.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest