ezine.bg»Статии»Любопитно»Работещо Момиче»Как да изберем лаптоп

Как да изберем лаптоп

ХрисиХриси
Новак
31416
Купуване на лаптоп

Днес голяма част от ежедневието ни се заема от технологиите – ползваме ги на работа, у дома, дори понякога за решаване на някакви задачи за училище или университета. Почти няма човек без компютър вкъщи и трябва да си признаем, че тази джаджа ни улеснява доста. Но как да изберем лаптоп, който да ни служи вярно дълго време?

На какво да обърнем внимание, когато дойде време да инвестираме пари в покупката му. Доста неща са от значение при избора ни. Вижте ги:

1. Операционна система

Най-популярната и тази, която вероятно сте ползвали преди, е Windows. Предлагат се и други, но ако сте свикнали с тази, е добре да си вземете лаптоп отново с нея. Това е операционната система с най-голямо разнообразие относно цена и възможности.

2. Размер

Избор на лаптоп в интернет

Тук става дума за съотношението на размера на екрана и теглото на лаптопа. Най-удобният размер както за пренасяне, така и за вкъщи е 13, 14 инча, тежащ около килограм и половина до два.

3. Оперативна памет

Минимумът е 4GB RAM, почти всички модели разполагат с такава. Има и лаптопи с 8 GB, ако можете, вземете си такъв. Дори да не успеете, по-малката памет също ще ви върши чудесна работа.

4. Твърд диск

Тук се засяга въпросът за скоростта и обема на устройството. Как работят програмите, с каква скорост стартират те, а и самият лаптоп. Попитайте консултантите в магазина за тези особености, когато се колебаете как да изберете лаптоп.

5. Процесор

Работа с Лаптоп

По-бързият винаги е за предпочитане, особено ако ще използвате лаптопа си за работа.

6. Дизайн и изработка

Със сигурност първо ще набележите желания модел според красотата и нежността на дизайна. Тук обаче е важно да се съсредоточите върху качеството на изработката, материалите и съставните части на устройството. Здрав ли е капакът, стабилни ли са страничните сглобки и панти. Изберете едновременно хубав и физически издръжлив преносим компютър.

7. Батерия

Със сигурност ще искате лаптопът ви да има по-дълъг живот на батерията. Не всички модели притежават това предимство, така че обърнете специално внимание на тази особеност при избор на лаптоп. Лаптопът ни помага за изпълнението на множество ежедневни задачи. Не бързайте, когато си избирате нов. Това е прекрасна инвестиция, която изисква внимание. Преценете и вземете най-добрия за себе си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
24.11.2018 20:25
абсолютно безсмислена статия. Никаква информация.
0
0