Ползи от червено вино

Червено вино
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Всеки знае, че виното е напитката на боговете. И това не е случайно. Виното е най-здравословната алкохолна напитка. Неговите лечебни свойства са известни от хилядолетия. Какви са познатите ползи от червено вино?

Червеното вино е по-лековито и хранително от бялото. То е богато на редица полезни хранителни вещества (витамини С, Е, В2) и химични съединения, включително и ресвератрол - едно от веществата, които са причината за ниския ръст на сърдечно-съдовите заболявания при французите любовта им към мазни храни. В състава на червеното вино влиза и веществото пайсатенол - вещество, което забавя образуването на млади мастни клетки и спира уголемяването на вече съществуващи такива.

Ползите от червено вино (стига да е в рамките на нормалното) върху човешкия организъм са много. В следващите редове ще се запознаем по-детайлно с тях и ще ви разясним защо червеното вино е за предпочитане пред уиски, водка и други видове алкохол.

Червеното вино понижаване на кръвната захар

Както вече казахме, червеното вино е богат източник на ресвератрол (съдържа се в ципата на гроздето), който регулира кръвната захар. Според проучване, направено в Израел, хора, страдащи от диабет тип 2, които изпиват по една чаша вино на вечеря, имат много по-ниски нива на глюкоза от тези, които пият пият някакви други течности. Но това не е първото проучване, което го доказва.

Червеното вино предпазва сърцето

Червено вино

Познатите ползи от червено вино не се изчерпват дотук. Някои от веществата, които се съдържат в червеното вино, предотвратяват сърдечно-съдови заболявания, като повишават добрия холестерол.

Червеното вино предпазва от загуба на памет

Според проучване на учени от медицинския университет в Чикаго умерената консумация на вино намалява риска от деменция при хората с 23%. Червеното вино предпазва от Паркинсон и Алцхаймер отново благодарение на ресвератрола. Според направени изследвания върху животни, ресвератролът предотвратява натрупването на плаките, които причиняват тези заболявания, в мозъка.

Червеното вино може да предотврати рак

Според направени изследвания приемът на една чаша червено вино на ден намалява риска от рак. Още една от многото ползи от червено вино!

Червеното вино укрепва имунната система

Има и други ползи от червено вино. Според испанско проучване, проведено сред 500 души, консумацията на червено вино предпазва от настинка. То е богат източник на антиоксиданти, които подсилват имунната система.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest