ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Странични ефекти от ботокса по лицето

Странични ефекти от ботокса по лицето

Поставяне на ботокс по лицето
Козметична чанта-органайзер за пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична чанта-органайзер за пътуване
35.00 лв.
Виж ››

Ботоксът се използва основно в естетичната медицина. Чрез него дамите се подмладяват, като изглаждат бръчките си и другите си кожни проблеми, прикривайки белезите на времето.

Той действа като блокира изпращането на сигнали от нервите към мускулните влакна, водещи до съкращаването им. И все пак, като всяко хубаво нещо и това си има цена, която се изразява в някои нежелани странични ефекти.

Както всяка една манипулация и инжектирането на ботокс по лицето е придружено от болка и оток. Те са нещо напълно нормално и рядко водят до някакви сериозни последствия.

Но се срещат и странични ефекти от ботокс, когато процедурата не е направена правилно. Рисковете от ботокс включват увисване на клепачите или устните, повдигане на веждата, мускулни спазми и дори и синини около третираното място. Затова трябва да минат поне 4 часа от инжектирането с ботокс преди да напрягате кожата в третираната зона.

Най-сериозното последствие от ботокса е парализата (частична или пълна) на някои лицеви мускули. В зависимост от инжектираната доза парализата може да продължи няколко месеца. Съществува опасност и токсинът да се разнесе чрез кръвта и да засегне и други нерви около зоната.

В голяма част от случаите след инжектиране с ботокс лицето добива странно изражение. Уж подмладената и изгладена кожа не изглежда естествено, както се предполага, а напротив - дори стои много изкуствено.

Разбира се, тези странични ефекти са рядкост, но има и такива, които засягат голяма част от пациентите. Например обриви, сърбеж, замайване, слабост, отпадналост, умора, главоболие, сухота в инжектираната зона, болки в шията, скованост и други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest